Ο Μπεργκ έκανε την αρχή, ο Λέτο «καθάρισε» την πρόκριση

O ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ 3-0 ΤΟΥ ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΥ

Κλείδωσε την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας απόψε ο Παναθηναϊκός επικρατώντας με 3-0 του Κισσαμικού στο γήπεδο της Λεωφόρου. Μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Σεμπάστιαν Λέτο που πέτυχε δύο γκολ και άλλαξε άρδην την εικόνα του ματς από τη στιγμή που πέρασε στο παιχνίδι ως αλλαγή (59’).

Το δρόμο προς τη νίκη και την διαφαινόμενη πρόκριση άνοιξε ο Μάρκους Μπεργκ στο 49’,  ενώ ιδιαίτερη μνεία αξίζει ο νεαρός Ευαγγέλου που ήταν εξαιρετικός στο ντεμπούτο του με την πράσινη φανέλα.

Ο Κισσαμικός έδωσε έμφαση όπως άλλωστε αναμενόταν στην ανασταλτική του λειτουργία προκειμένου να μην δεχθεί φάσεις του Παναθηναϊκού, που είχε τεράστιο πρόβλημα στο κομμάτι της δημιουργίας και της ανάπτυξης του παιχνιδιού.

Οι πράσινοι είχαν έλλειμμα φαντασίας, αυτοματισμών και ταχύτητας στο παιχνίδι τους, την ίδια στιγμή που δεν μπορούσαν να αναπτυχθούν από τον άξονα, έχοντας τον Λουντ εκτός αγώνα, τους Μπουμάλ (απογοητευτικός) και Βλαχοδήμο σε ρηχά νερά από τα δύο άκρα, αλλά και τον Βιγιαφάνιες δίχως ουσία στις ενέργειές του. Αυτά είχαν ως συνέπεια ο Μπεργκ να είναι αποκομμένος από την υπόλοιπη ομάδα και δίχως την κατάλληλη υποστήριξη. Προβλήματα είχαν επίσης και οι δύο πλάγιοι μπακ (Μέστο-Χουχούμης), σε αντίθεση με τους Ευαγγέλου και Τελάντερ.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν κάκιστο από πλευράς ρυθμού και θεάματος, με ελάχιστες καλές στιγμές μπροστά από τις δύο εστίες και στο τέλος του υπήρξαν αποδοκιμασίες από τους οπαδούς του ΠΑΟ που πήγαν στη Λεωφόρο.

Ο Κίκε στο 15’  έβγαλε επικίνδυνη συρτή σέντρα που απομάκρυνε ο Χουχούμης σε κόρνερ, ενώ στο 17’ ο Βλαχοδήμος έβγαλε ωραία συρτή σέντρα προς τον Βιγιαφάνιες που πλάσαρε με τη μία άουτ.

Στο 23’ από λάθος του Λουντ ο Ποκόνγκ σούταρε άουτ, ενώ στο 30’ ο Παναθηναϊκός έχασε την καλύτερη ευκαιρία του με τον Βλαχοδήμο να στρώνει στον Μαρινάκη που σούταρε πάνω στα σώματα, με την μπάλα να φτάνει στον αμαρκάριστο Βιγιαφάνιες ο οποίος σούταρε ψηλά, άουτ.

Η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο ημίχρονο έγινε στο 45’ με τον Μπουμάλ να εκτελεί κόρνερ, τον Μέστο να κάνει κεφαλιά πάσα προς τα πίσω και τον Τελάντερ να αστοχεί, επίσης με κεφαλιά.

 

Στο δεύτερο ημίχρονο ωστόσο ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 49’, με τον Βιγιαφάνιες να συνδυάζεται με τον Βλαχοδήμο και τον τελευταίο να βγάζει ωραία σέντρα με τη μία προς τον Μπεργκ, ο οποίος από τη μικρή περιοχή έπιασε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στο κάθετο δοκάρι και στα δίχτυα (1-0).

Ο Κισσαμικός έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 58’ μετά από εκτέλεση φάουλ του Κίκε και κεφαλιά του Σεληνιωτάκη που πέρασε άουτ.

Στο 74’ ο Παναθηναϊκός διπλασίασε τα τέρματά του μετά από εκτέλεση φάουλ του Βιγιαφάνιες και άπιαστη ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Λέτο στα δίχτυα, στο δεύτερο συνεχόμενο γκολ του με το κεφάλι.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό μάλιστα το τριφύλλι έφτασε πολύ κοντά στο τρίτο του γκολ όταν ο νεαρός Χατζηγιοβάννης έκανε εξαιρετική ενέργεια και σουτ από το ύψος της περιοχής, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και έγλυψε τη συμβολή των δοκών περνώντας άουτ.

Στο 90’ ο Λέτο βρήκε τον Βλαχοδήμο, που ανατράπηκε από τον τερματοφύλακα Λαζαρίδη. Ο Λέτο ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό 3-0.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μ. Ουζουνίδης): Στιλ, Μέστο, Ευαγγέλου, Τελάντερ, Χουχούμης, Μπουμάλ (59’ Λέτο), Μαρινάκης, Λουντ, Π. Βλαχοδήμος, Βιγιαφάνιες (75’ Χατζηγιοβάννης), Μπεργκ (79’ Ρινάλντι).

ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (Σ. Μπαξεβάνος): Λαζαρίδης, Τσερκέζος, Παντελάκης, Σεληνιωτάκης, Τσοντάκης, Γκούμας, Τιάγκο Σίλβα, Κίκε (62’ Μάντζης), Μαρτίνεθ (74’ Σταθάκης), Ποκόνγκ (71’ Θέος), Μίλιτς.

Πηγή: Filathlos.gr

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...