Ο Μπορίσοφ “αδειάζει” την Ελλάδα: Η Τουρκία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην περιοχή – Έλληνες βοηθηθείτε μόνοι σας

Ο Μπορίσοφ “αδειάζει” την Ελλάδα: Η Τουρκία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην περιοχή – Έλληνες βοηθηθείτε μόνοι σας
Ο Μπορίσοφ


13/12/2019 – 14:44

Σαφής στήριξη του πρωθυπουργού της Βουλγαρίας στην Άγκυρα

Υπέρ της Τουρκίας τάχθηκε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Ούτε λίγο ούτε πολύ ο Μπόικο Μπορίσοφ δήλωσε ότι όλοι οι ευρωπαίοι ηγέτες αναγνώρισαν τον σημαντικό γεωστρατηγικό ρόλο της Άγκυρας, ότι η Τουρκία παίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην περιοχή και την ίδια ώρα πρόσθεσε ότι οι Έλληνες πρέπει «να βρουν εργαλεία για να βοηθηθούν από μόνοι τους».

«Όλοι οι ηγέτες μίλησαν πολύ πιο ήπια για την Τουρκία χθες βράδυ. Όλοι παρατήρησαν ότι η συμφωνία για το μεταναστευτικό πρέπει να συνεχιστεί και ότι έχει ένα πολύ σημαντικό γεωστρατηγικό ρόλο» ανέφερε ο βούλγαρος πρωθυπουργός.

«Κανένας δεν μιλά για κυρώσεις λόγω της εξαγωγής όπλων πια – το αντίθετο: όταν υπάρχουν κυρώσεις, η Τουρκία στρέφεται στη Ρωσία για να εξοπλιστεί και δεν σταματά. Είπα στους Έλληνες συναδέλφους μου να βρουν εργαλεία για να βοηθηθούν από μόνοι τους, διότι τους υποστηρίζουμε με όλους τους τρόπους, αλλά η Τουρκία τώρα παίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην περιοχή» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, χθες η Σύνοδος Κορυφής καταδίκασε τη συμφωνία Τουρκίας –Λιβύης για τις θαλάσσιες ζώνες, αναγνωρίζοντας ότι παραβιάζει το διεθνές δίκαιο.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...