Ο Ναυπάκτιος Αδάμ Βλαχογιάννης στο Δ.Σ.Της AHEPA Ελλάδος.

Τιμή και επιτυχία για τη Ναύπακτο και το τοπικό τμήμα AHEPA αποτελεί η εκλογή του Ναυπάκτιου κ. Αδάμ Βλαχογιάννη στο Δ.Σ. της AHEPA Ελλάδος, στη θέση του “Αθλητικού Διευθυντή/ Athletic Director”. Ο κ. Αδάμ Βλαχογιάννης διπλωµατούχος πολιτικός μηχανικός και μέλος της Αντιπροσωπείας του Περιφερειακού Τμήματος ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας, εκπροσώπησε επάξια ως πρόεδρος το τοπικό τμήμα της Ναυπάκτου “AHEPA Lepanto 1571” στο 21ο ετήσιο τακτικό Συνέδριο της AHEPA Hellas (Περιφέρεια 25 – District 25) και στις εκλογές που διενεργήθηκαν το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020. Η εκλογή του μάλιστα στο Δ.Σ. ως “Αθλητικού διευθυντή” της AHEPA στην Ελλάδα έχει άμεση σχέση και με την καθιερωμένη ετήσια διοργάνωση “AHEPA CUP Beach Volleyball tournament” στη Ναύπακτο. Καθώς το καλοκαίρι του 2021 επί τη ευκαιρία των εορτασμών των 100 χρόνων από την Επανάσταση, το παγκόσμιο συνέδριο της AHEPA θα γίνει για πρώτη φορά στην Αθήνα, το AHEPA CUP αναμένεται να είναι μέρος των εκδηλώσεων της οργάνωσης. Οπωσδήποτε η εκλογή του προέδρου της Ναυπάκτου ως Αθλητικού Διευθυντή της AHEPA στην Ελλάδα θα συμβάλλει στην καλύτερη οργάνωση της εκδήλωσης.

Στο Συνέδριο συμμετείχαν 195 σύνεδροι – εκλέκτορες από 32 τοπικά τμήματα (Chapters) από όλη τη χώρα. Κατά την εναρκτήρια συνεδρία, διαδικτυακό χαιρετισμό απηύθυναν: ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού κ. Βλάσσης και ο Supreme President της AHEPA κ. Γεώργιος Χωριάτης.

Αφού έγινε διοικητικός και οικονομικός απολογισμός, οι Πρόεδροι των επιμέρους τμημάτων παρουσίασαν το έργο τους για το έτος 2019-2020 και ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, για τους στόχους της Οργάνωσης ως προς την κοινωνική και εθνική δράση της, στην Ελλάδα για την περίοδο 2020 – 2021.

Αμέσως μετά έγινε η ανάδειξη του νέου «AHEPAN OF THE YEAR 2020», για την Ελλάδα και τον τιμητικό αυτό τίτλο έλαβε o κ. Κυριάκος Σπανόπουλος (μέλος του Τμήματος HJ – 09 Πειραιώς). Το Συνέδριο επίσης ανέδειξε ως «CHAPTER OF THE YEAR 2019 – 2020» το Τμήμα HJ – 01 Αθηνών.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, έγιναν οι αρχαιρεσίες, για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφέρειας, για την περίοδο 03/10/2020 – 30/06/2021. Οι 195 σύνεδροι από όλη την Ελλάδα, ψήφισαν ηλεκτρονικά και εξέλεξαν το νέο Κεντρικό Διοικητικό τους Συμβούλιο, το οποία έχει ως κατωτέρω:

District Governor: Κωνσταντίνος Βαρσάμης

Lt. District Governor: Χρήστος Καραπιπέρης

District Secretary: Νικόλαος Δημητροπουλος

District Treasurer: Δημήτριος Τσοπελας

VP of Hellenism: Αντώνιος Γιαννικουρης

VP of Education: Δρ. Θεοδοσιος Θεοδοσιου

VP of Philanthropy: Ανάργυρος Τσουνακης

VP of Civic Responsibility: Χρήστος Μπακουρος

VP of Family and Individual Excellence: Δημήτριος Στίγκας

Athletic Director: Αδάμ Βλαχογιάννης

District Marshal: Βασίλειος Καψαλης

District Warden: Φωτιος Σουργκουνης

DL Member PDG: Ευστάθιος Κεφαλίδης

Οι σύνεδροι επελεξαν το 22ο Ετήσιο Συνέδριο της AHEPA HELLAS να πραγματοποιηθεί το 2021 στην Κέρκυρα.

Η AHEPA (American Hellenic Educational Progressive Association) αποτελεί σήμερα την μεγαλύτερη οργάνωση ομογενών, με πλούσιο και γνωστό έργο στήριξης του ελληνισμού (νοσοκομείο AHEPA Θεσσαλονίκης, πτέρυγα AHEPA στον Ευαγγελισμό κλπ).

Τα μέλη της οικογένειας της AHEPA, σήμερα ξεπερνούν τις σαράντα χιλιάδες στην Αμερική και τα οκτακόσια σε όλη την Ελλάδα (ΑHEPA Hellas – Περιφέρεια 25) κατανεμημένα σε 44 τοπικά Τμήματα (Chapters).



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...