Ο Ναυπάκτιος μαθητής Κων/νος Μαλιάρης που έγινε δεκτός στο Χάρβαρντ μιλά για την επιτυχία του.

Δείτε τι δήλωσε στο Nafpaktianews.gr

Ο μαθητής της Γ Λυκείου του 1ου ΓΕΛ Ναυπάκτου, Κωνσταντίνος Μαλιάρης, βάζει πλώρη για την άλλη άκρη του Ατλαντικού καθώς έγινε δεκτός στο κορυφαίο αμερικανικό πανεπιστήμιο Harvard.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του η διεύθυνση του σχολείου “Η τόσο μεγάλη επιτυχία του μαθητή μας αποτελεί διάκριση για το σχολείο μας και φωτεινό παράδειγμα για τις επερχόμενες γενεές των μαθητών μας. Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων, συγχαίρουμε τον μαθητή και του ευχόμαστε καλή πρόοδο και κάθε επιτυχία στους στόχους του”

Ο 17ΧΡΟΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ 3 ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ

Ο 17χρονος Κωνσταντίνος είναι μέλος της Εθνικής Ομάδας Ρομποτικής FGC Team Greece.Η ομάδαπρόσφατα διακρίθηκε στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής FIRST GLOBAL CHALLENGE 2021 κατακτώντας τρία μετάλλια, ένα χρυσό, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο.

Συγκεκριμένα, η ελληνική ομάδα κατάφερε να φέρει το χρυσό μετάλλιο στον τομέα της Υγείας στην κατηγορία FIRST Global Challenge Award, το αργυρό μετάλλιο για το project «Πανάκεια» και το χάλκινο μετάλλιο για την κατάκτηση της 3ης θέσης στην γενική κατάταξη της Ολυμπιάδας.

Είναι, μάλιστα, η πρώτη φορά που ελληνική Ομάδα Ρομποτικής καταφέρνει να φέρει σε μια παγκόσμια διοργάνωση μετάλλια σε όλες τις αγωνιστικές κατηγορίες, αλλά και στη γενική παγκόσμια κατάταξη ταυτόχρονα.

Η ΔΙΨΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΜΑΘΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΟ

Το 2017 ξεκίνησε να παρακολουθεί τα εξωσχολικά μαθήματα του Αργύρη Δρίβα στο 3ου Γυμνασίου Ναυπάκτου, τα οποία στη συνέχεια μετατράπηκαν στη e-Class του Ωρίωνα.

Έτσι ξεκίνησε η σταδιοδρομία του στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Αστρονομίας και Διαστημικής στον οποίο, από τότε, διακρίνεται κάθε χρόνο με έπαινο.

Το 2020 προκρίθηκε στους κορυφαίους 10 και συμμετείχε στην Ηλεκτρονική Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής όπου διακρίθηκε με Εύφημο μνεία στο ομαδικό μέρος

Το 2021 κατέκτησε την 4η θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό και διεκδίκησε τη θέση μου στην Εθνική Ομάδα, εκπροσωπώντας την Ελλάδα στην 14η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής όπου διακρίθηκε με Χάλκινο μετάλλιο.

Όταν ήταν μαθητής της Α’ Γυμνασίου ξεκίνησε να μαθαίνει προγραμματισμό. Αρχικά με Java και C# ανέπτυξε 6 εφαρμογές τις οποίες δημοσίευσε στο Google Play Store. Αργότερα επικεντρώθηκε στον διαγωνιστικό προγραμματισμό και στη μελέτη αλγορίθμων και δομών δεδομένων.

Μέσω του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πληροφορικής επιλέχθηκε στα Εθνικά Camp Προετοιμασίας για τις Ολυμπιάδες Πληροφορικής 2020 και 2021, όπου στις Πανελλήνιες κατατάξεις βγήκε 12ος και 10ος αντίστοιχα.

Το ενδιαφέρον του για την πληροφορική, τον παρέπεμψε να ασχοληθεί και με την ρομποτική.

Καθώς στο σχολείο δεν δημιουργήθηκε ομάδα, ασχολήθηκε μόνος του μελετώντας Arduino και ηλεκτρονική. Ασχολήθηκε με πολλά projects μεταξύ αυτών και την κατασκευή ενός 3D printer στο σπίτι.

Τον Μάρτιο του 2020 συμμετείχε μαζί με 3 φοιτητές του Μετσόβιου Πολυτεχνείου στο Hack the Lab Hackathon στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

Στις αρχές του 2021, μετά από αίτηση που έκανε, έγινε δεκτός ως μέλος στην Εθνική Ομάδα Ρομποτικής, η οποία διακρίθηκε στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα FIRST Global Challenge 2021 σε όλες τις κατηγορίες με χρυσό, ασημένιο και χάλκινο μετάλλιο.

Τον Σεπτέμβριο του 2021, έγινε δεκτός για εκπαίδευση 2 εβδομάδων στο CERN, τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για Πυρηνική Έρευνα, στη Γενεύη της Ελβετίας.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Η αναγκαστική μετανάστευση του αριστούχου μαθητή για περαιτέρω βελτίωση των γνώσεων και δεξιοτήτων αποδεικνύει τις πεπερασμένες δυνατότητες του εκπαιδευτικού συστήματος της Χώρας μας. Θεωρώ αντιδημοκρατική την απαγόρευση ύπαρξης και λειτουργίας μη κρατικών φορέων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Ο ολοκληρωτισμός και η ισοπέδωση της εκπαίδευσης στην Ελλάδα οδηγούν μαθητές σαν τον Κωνσταντίνο Μαλλιαρή εκτός συνόρων.
    Κάποιοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την υποθήκευση του μέλλοντος της πατρίδας μας!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...