Ο Ντόναλντ Τραμπ έλαβε ακόμα μια “πολύ όμορφη” επιστολή από τον Κιμ-Γιονγκ Ουν

Σύμφωνα με τον Ντόναλντ Τραμπ, στο γράμμα του ο Κιμ εξηγεί ότι οι πρόσφατες πυραυλικές δοκιμές στις οποίες προχώρησε η Πιονγκγιάνγκ αποτελούν… αντίποινα για τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια των Ηνωμένων Πολιτειών και της Νότιας Κορέας.

«Ο Κιμ δεν ήταν ευχαριστημένος στο θέμα των στρατιωτικών γυμνασίων», είπε ο Αμερικανός Πρόεδρος…

«Ξέρετε πως ούτε και εμένα μου άρεσαν ποτέ», πρόσθεσε αναφερόμενος στις ασκήσεις, επιμένοντας γι’ άλλη μια φορά στην καλή συνεννόηση που έχει με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, παρά το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για τον πυρηνικό αφοπλισμό της απομονωμένης χώρας.

Ο Ρεπουμπλικανός δισεκατομμυριούχος είπε επίσης ότι σκέπτεται να έχει μια τέταρτη (!) συνάντηση με τον Κιμ Γιονγκ Ουν, χωρίς ωστόσο να δίνει διευκρινίσεις, κυρίως για το χρονοδιάγραμμα.

Η Ουάσινγκτον και η Σεούλ ξεκίνησαν στις 5 Αυγούστου τα ετήσια στρατιωτικά γυμνάσιά τους, παρά τις προειδοποιήσεις της Πιονγκγιάνγκ που υποστηρίζει ότι οι ασκήσεις μπορεί να πλήξουν τις συνομιλίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες για τα πυρηνικά.

Η Βόρεια Κορέα αντέδρασε λέγοντας πως αυτό δείχνει έλλειψη «πολιτικής βούλησης» των δύο χωρών να βελτιώσουν τις σχέσεις και να προχωρήσουν προς την ειρήνη.

Παράλληλα, οι Βορειοκορεάτες προχώρησαν τις τελευταίες εβδομάδες τέσσερις φορές σε εκτοξεύσεις πυραύλων μικρού βεληνεκούς, δοκιμές τις οποίες είχαν ήδη παρουσιάσει δημόσια ως προειδοποίησε για τα αμερικανο-νοτιοκορεατικά γυμνάσια.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...