Ο Ν. Παππάς στην Αίγυπτο – Συνάντηση με τον ομόλογό του

Ο Ν. Παππάς στην Αίγυπτο – Συνάντηση με τον ομόλογό του

●    Ν. Παππάς: «Η νέα εικόνα της Ελλάδας περιλαμβάνει καινοτόμα εγχειρήματα ιδιωτών και ψηφιακά έργα του δημοσίου που προσελκύουν το ενδιαφέρον»

O Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο Κάιρο της Αιγύπτου με αφορμή τη διεθνή έκθεση Cairo ICT 2018, η οποία αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα εκθεσιακά γεγονότα -για τη Μέση Ανατολή, την Αφρική, αλλά και διεθνώς- στους τομείς των τηλεπικοινωνιών και της πληροφορικής.

φδσα

Εχθές, Κυριακή, συμμετείχε στα εγκαίνια της έκθεσης, που πραγματοποιήθηκαν από τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, τον οποίο και συνόδευσε στην ξενάγησή του στα περίπτερα των εκθετών.

Να σημειωθεί πως η χώρα μας εκπροσωπείται στην έκθεση από 10 καινοτόμες εταιρείες, στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχουν αναπτύξει Ελλάδα, Αίγυπτος και Κύπρος μέσω του Δικτύου Συνεργατικής Καινοτομίας (CEG COIN).

τφ

Την ίδια ημέρα, κατά την ομιλία του σε εκδήλωση στο πλαίσιο των εγκαινίων της έκθεσης, ο Νίκος Παππάς αναφέρθηκε στη στενή συνεργασία που έχουν αναπτύξει ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι και ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης στους  τομείς της καινοτομίας, της ενέργειας, του τουρισμού και του  πολιτισμού, η οποία «δίνει πολλές δυνατότητες συνανάπτυξης για τις χώρες της ευρύτερης  περιοχής», όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

σδγ

Σημείωσε ακόμα πως «η Ελλάδα μπορεί να παρουσιάζει πλέον τη νέα της εικόνα, που περιλαμβάνει σημαντικά καινοτόμα εγχειρήματα και υψηλού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό, ειδικά  στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών» και μίλησε για τα δύο μεγάλα έργα ψηφιακού μετασχηματισμού που δρομολογεί το Υπουργείο ΨΗΠΤΕ, την Ενιαία Ψηφιακή Πύλη και τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό του Γεωργικού Τομέα. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην αναγκαιότητα να τίθεται η Πολιτεία επικεφαλής στην κατασκευή των μεγάλων δικτύων, όπως και στη στήριξη των καινοτόμων ιδεών, καθώς μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορεί να επιτευχθεί η Δίκαιη Ψηφιακή Ανάπτυξη και η παροχή ίσων ευκαιριών σε όλους.

Κατά το κλείσιμο της ομιλίας του, ο Νίκος Παππάς υπογράμμισε: «Στόχος μας πρέπει να είναι η προώθηση των θετικών στοιχείων της ψηφιοποίησης, προστατεύοντας ταυτόχρονα τους πολίτες μας από επιβλαβείς επιπτώσεις. Στόχος μας να κάνουμε το ψηφιακό μέλλον οικονομικά προσιτό και προσβάσιμο για όλους».

Το απόγευμα της Κυριακής, ο Νίκος Παππάς επισκέφτηκε και συνομίλησε με μέλη της ελληνικής κοινότητας του Καΐρου.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης συνεχίστηκε σήμερα, Δευτέρα, με συνάντηση εργασίας του Έλληνα Υπουργού με τον Αιγύπτιο Υπουργό Επικοινωνιών και Τεχνολογίας Πληροφορικής, δρ Αμρ Τααλάτ. Οι δύο Υπουργοί και οι συνεργάτες τους είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για καλές πρακτικές επί των ψηφιακών έργων. Η ελληνική αποστολή παρουσίασε το έργο της Ευφυούς Γεωργίας και η αιγυπτιακή πλευρά, αφού έδειξε το ενδιαφέρον της για την εφαρμογή του και στην  Αίγυπτο, ζήτησε τη διοργάνωση συναντήσεων σε επίπεδο υπηρεσιακών  παραγόντων ώστε να αντληθούν περισσότερες πληροφορίες και τεχνογνωσία.

Τον  Υπουργό συνόδευσαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου ΨΗΠΤΕ, Γιώργος Φλωρεντής, ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιος Ράλλης και ο Ειδικός του Σύμβουλος, Κωνσταντίνος Αγόρης.

 

 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/347753-O-N-Pappas-sten-Aigypto-Synantese-me-ton-omologo-toy ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...