Ο Ομπάμα στην Αθήνα- Μια ανακοίνωση που τα λέει όλα

Ομπάμα

Ανακοινώθηκε και επισήμως από τον Λευκό Οίκο η επίσκεψη του Προέδρου Ομπάμα στην Αθήνα και το Βερολίνο. Η οικονομία, η στήριξη της μεσαίας τάξης και οι γεωπολιτικές αλλαγές είναι τα θέματα που θα συζητήσει. Η επίσημη ανακοίνωση του Λευκού Οίκου εξηγεί την σημασία της επίσκεψης του.
«Αυτό το ταξίδι θα τονίσει τη δέσμευση του Προέδρου στην διατλαντική αλληλεγγύη , σε μια ισχυρή και ενιαία Ευρώπη, καθώς και στη συνεργασία με τους εταίρους μας. Στις συναντήσεις του Προέδρου θα υπογραμμιστούν οι διασυνδέσεις μεταξύ των συμφερόντων μας για την  ασφάλεια και την οικονομική μας ατζέντα, οι  προσπάθειές μας για την προώθηση της ισόρροπης, αειφόρου και ισχυρής παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης, καθώς και η υποστήριξή μας για την απελευθέρωση του εμπορίου και των οικονομικών μεταρρυθμίσεων που μειώνουν την ανισότητα και δίνουν ευκαιρίες στη μεσαία τάξη παγκοσμίως, καθώς στους περιφερειακούς οικονομικούς θεσμούς που ευνοούν την ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα.
Ο Πρόεδρος στις 15 Νοεμβρίου θα φτάσει στην Ελλάδα, όπου θα δει τον Πρόεδρο Παυλόπουλο, να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Τσίπρα, και θα επαναβεβαιώσει την υποστήριξή μας προς τις συνεχιζόμενες προσπάθειες για να τοποθετηθεί η ελληνική οικονομία σε μια πορεία προς την αειφορία και την ανανέωση της ευημερίας. Στη γενέτειρα της δημοκρατίας, ο Πρόεδρος θα επαναβεβαιώσει και την ανθεκτικότητα των δημοκρατικών αξιών, που έχουν κάνει τόσα πολλά για να φέρει την ειρήνη και την ευημερία στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο. Επιπλέον, ο πρόεδρος θα εκφράσει την εκτίμησή του για την αξιοσημείωτη γενναιοδωρία που επέδειξε η ελληνική κυβέρνηση και ο λαός στους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Στις 17 – 18 Νοέμβριου, ο Πρόεδρος θα επισκεφθεί την Γερμανία, όπου θα έχει συνάντηση με την καγκελάριο Μέρκελ για να επανεξετάσει τη στενή συνεργασία μας σε ένα ευρύ φάσμα διμερών, περιφερειακών και διατλαντικών ζητημάτων. Μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης θα είναι οι κοινές μας προσπάθειες για την επίλυση των συγκρούσεων στην Ουκρανία και τη Συρία, η εκστρατεία για την εξαφάνιση και την καταστροφή του Ισλαμικού Στρατού , καθώς και οι διατλαντικές οικονομικές σχέσεις. Αυτή η επίσκεψη θα είναι η έκτη επίσκεψη του προέδρου Ομπάμα στη Γερμανία, γεγονός που αντικατοπτρίζει τη στρατηγική σημασία της συνεργασίας μας με τη Γερμανία και τους στενούς δεσμούς μεταξύ του αμερικανικού  και του γερμανικού λαού. Ο Πρόεδρος θα έχει επίσης μια τελευταία ευκαιρία να συναντηθεί με τους ομολόγους της ομάδας “Quint”, τους ηγέτες της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, για να επανεξετάσει μια σειρά από παγκόσμια ζητήματα»

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...