Ο ΟΤΕ αντέχει!

 Ο ΟΤΕ αντέχει!
Ανθεκτικότητα επιδεικνύουν τα οικονομικά μεγέθη του ΟΤΕ εν μέσω δυσμενέστατων οικονομικών συνθηκών, έντονου ανταγωνισμού και αυστηρής ρύθμισης, με τις προσπάθειες της Διοίκησης του ελληνικού τηλεπικοινωνιακού Ομίλου, ειδικά στον τομέα της συγκράτησης του κόστους, να αποδίδουν καρπούς.
Τα συνολικά Λειτουργικά Έξοδα σε επίπεδο Ομίλου, ανήλθαν σε €781,3 εκατ. το Β’ τρίμηνο του 2012, σε σχέση με €851,6 εκατ. το Β’ τρίμηνο του 2011, μειωμένα κατά 8,3%. Αυτό είναι αποτέλεσμα των πολυεπίπεδων μέτρων που έχει πάρει η Διοίκηση του ΟΤΕ τα τελευταία χρόνια.

Η συγκράτηση του κόστους είναι εμφανής σε όλες τις μονάδες του Ομίλου, με χαρακτηριστικές τις επιδόσεις στη σταθερή τηλεφωνία Ελλάδας όπου η μείωση των λειτουργικών εξόδων διαμορφώθηκε στο αξιοσημείωτο 11,4%.

Στο θέμα της περικοπής κόστους έκανε ειδική αναφορά και ο επικεφαλής του  Ομίλου, κ Τσαμάζ: «Με ικανοποίηση διαπιστώνουμε ότι οι συνεχείς και στοχευμένες προσπάθειες μείωσης κόστους των τελευταίων ετών αποδίδουν καρπούς και ενισχύουν την κερδοφορία του Ομίλου. Τα συνολικά λειτουργικά έξοδα μειώθηκαν περισσότερο από 10%, με σημαντικές μειώσεις σε κάθε έναν από τους τομείς που μπορούμε να επηρεάσουμε.

Ειδικότερα, οι δαπάνες προσωπικού μειώθηκαν κατά 13% σε επίπεδο Ομίλου και 18% σε επίπεδο σταθερής τηλεφωνίας Ελλάδας.»
Επίσης, λόγω των ισχυρών ταμειακών ροών, δεδομένου του περιβάλλοντος και των αναγκών του Β’ τριμήνου, ο προσαρμοσμένος καθαρός δανεισμός του Ομίλου μειώθηκε σχεδόν κατά €1 δισ. ευρώ ή περισσότερο από 22%, τα τελευταία τέσσερα τρίμηνα, φτάνοντας τα €3,2 δισ.

Πάντως, η  ομαλή αναχρηματοδότηση των δανειακών υποχρεώσεων παραμένει υψηλή προτεραιότητα για τον ΟΤΕ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μητρική Deutsche Telekom δια στόματος των René Obermann και Timotheus Höttges εξέφρασε την ικανοποίησή της, για τις επιδόσεις του ΟΤΕ και κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των αποτελεσμάτων του γερμανικού τηλεπικοινωνιακού Ομίλου για το δεύτερο τρίμηνο του 2012, σήμερα το πρωί.

Χαρακτηριστικά ο CFO της Deutsche Telekom, T. Höttges, ανέφερε: «Παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες στην Ελλάδα και την άδικη Ρύθμιση στη σταθερή τηλεφωνία, οι συνάδελφοι στον ΟΤΕ συνεχίζουν να κάνουν εξαιρετικά δουλειά, κάτι ιδιαίτερα εμφανές όταν γίνεται σύγκριση με τον ανταγωνισμό… Σε επίπεδο κόστους η Διοίκηση του ΟΤΕ συνεχίζει να φέρνει αποτελέσματα, πετυχαίνοντας ένα σταθερό EBITDA, με το περιθώριο αυξημένο κατά δυο μονάδες».

OIKONOMIA
Πηγή:http://www.briefingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...