Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής παραχώρησε συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra και στον Γιώργο Μελιγγώνη.

Χρειάζεται ψυχραιμία από όλους μας. Η ελληνική κυβέρνηση εξαντλεί ολες τις δυνατότητες για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας, και το υπουργείο Εξωτερικών έστειλε ένα αυστηρό μήνυμα προς την Αλβανία. Δεν συμφωνώ με τη δήλωση του Αλβανού πρωθυπουργού. Περίμενα μία άλλη προσέγγιση από μέρους του. Τέτοιες δηλώσεις θα πρέπει να αποφεύγονται.

Ας μην ξεχνάμε ότι στην Ελλάδα ζουν χιλιάδες Αλβανοί αξιοπρεπώς, και ειρηνικά, και στέλνουν χρήματα στην Αλβανία. Η Ελλάδα έχει μια κυβέρνηση που νοιάζεται να υπάρχει ένα περιβάλλον ασφαλές στη Βαλκανική. Η αλβανική πλευρά θα πρέπει να καταλάβει ότι τέτοιες δηλώσεις δεν συνηγορούν προς κάποια τέτοια κατεύθυνση.  

Όσο για τη συμφωνία των Πρεσπών, όλες οι μεγάλες χώρες τους αποκαλούν τώρα «Μακεδονία». Πήραν πισω τις διεδικήσεις για τον Μέγα Αλέξανδρο, για τη γλώσσα, για την ιστορία. Τους αναγκάσαμε να αλλάξουν όνομα. Είναι πρώτη φορά που συμβαίνει να αλλάζει όνομα κράτος εν καιρώ ειρήνης. Αναγνωρίστηκαν τα σύνορα ως διεθνή.

Αν τους αφήναμε να διαλυθούν, η μόνη χαμένη χώρα από αυτό θα ήταν η Ελλάδα. Ας είμαστε προσεκτικοί και συγκρατημένοι. Ας καταλάβει η αξιωματική αντιπολίτευση ότι ο ρόλος της δεν είναι να αναζητά μερικά ψηφαλάκια. Από αυτές τις ακροδεξιές κορώνες δεν θα κερδίσει η ΝΔ. Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι η καλύτερη δυνατή.

Κατηγορούν τον Τσίπρα που έχει μαζί του τον Καμμένο και ακολουθούν εκείνοι τη γραμμή των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Θεωρώ ότι ο Πάνος Καμμένος δεν εμπόδισε τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει τις αριστερές και προοδευτικές πολιτικές.

 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/345903-O-Panagiotes-Koyroymples-sto-kentriko-deltio-eideseon-toy-Kontra ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...