Ο Πανιώνιος δεν σταματά πουθενά

Νίκησε 2-0 την Ξάνθη στη Νέα Σμύρνη

Ζουν το όνειρό τους στη Νέα Σμύρνη. Ο Πανιώνιος λύγισε (2-0) εύκολα την αντίσταση της Ξάνθης και την άφησε πίσω του στη… μάχη για τη 2η θέση.

Με δέκα παίκτες από το 42’ οι φιλοξενούμενοι λόγω της δικαιολογημένης αποβολής του Ντε Λούκας με δεύτερη κίτρινη.

Με… άγριες διαθέσεις μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ο Πανιώνιος, προσπαθώντας να γίνει αφεντικό της αναμέτρησης με το καλημέρα και τα κατάφερε. Μπορεί να μην πήρε προβάδισμα νωρίς, αλλά κατάφερε να φέρει στα μέτρα του τον αγώνα, απέναντι στους φιλοξενούμενους, που είχαν πολύ παθητικό ρόλο στο ματς.

Ο Πανιώνιος δημιουργούσε συνεχώς ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα, έχοντας σε καλή μέρα τους Μασούντ, Κόρμπο και Φούντα. Ο Ιρανός στο 11′ έδωσε στον Μπεν φάτσα με τον Ζίβκοβιτς, αλλά κερδισμένος βγήκε ο πορτιέρο της Ξάνθης.

Το σκορ άνοιξε ο Κόρμπος στο 22’ , κάνοντας το 1-0 με ένα τέρμα που ανήκει όλο στον ίδιο. Πήρε την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή, τα… έβαλε με την άμυνα των φιλοξενούμενων, τους πέρασε όλους και με σκαφτό σουτ έγραψε το 1-0.

Η Ξάνθη δεν έκανε αισθητή την παρουσία της και τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα στο 42’, όταν ο Ντε Λούκας δέθηκε δικαιολογημένα κίτρινη για φάουλ στον Τασουλή και αποβλήθηκε, καθώς ήταν δεύτερη.

Πλέον, ο Πανιώνιος ήταν το απόλυτο αφεντικό της αναμέτρησης και το έδειξε με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, ελέγχοντας πλήρως την κατάσταση, ενώ η Ξάνθη και ο Ραζβάν Λουτσέσκου προσπαθούσαν να ξεπεράσουν το σοκ της αποβολής.

Οι «κυανέρυθροι» κλείδωσαν ουσιαστικά τη νίκη όταν ο Μαχμούτοβιτς ανετράπη (65’) από τον Καρασαλίδη και ο Σιδηρόπουλος έδειξε άσπρη βούλα, προκαλώντας (δικαιολογημένα όπως φάνηκε στο ριπλέι) τα παράπονα των φιλοξενούμενων που διαμαρτυρήθηκαν ότι η παράβαση έγινε εκτός περιοχής. Ο Μπεν δεν λάθεψε και έκανε στο 66’ το 2-0.

Ο ρυθμός έπεσε αισθητά και ο Πανιώνιος διαχειριζόταν χωρίς πρόβλημα τον αγώνα. Οι γηπεδούχοι είχαν καλή στιγμή με τον Κόρμπο στο 80′. Ο αρχηγός του Πανιωνίου έπιασε ένα τακουνάκι, αλλά ο Ζίβκοβιτς του στέρησε το δεύτερο τέρμα.

Στο 86′ η Ξάνθη φάνηκε για πρώτη φορά απειλητική, αλλά το σουτ του Πιτσέλι αρχικά απέκρουσε ο Γιαννιώτης και εν συνεχεία η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και πέρασε έξω. Ο Πανιώνιος έχασε καλή ευκαιρία με τον Μαχμούτοβιτς στο 91′. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στον αγώνα.

Πανιώνιος (Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Τασουλής, Βλάχος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Σιώπης, Κόρμπος, Μασούρας (79′ Λάμπρου), Φούντας (53′ Μαχμούτοβιτς), Μασούντ (90′ Σαββίδης), Μπεν.

Ξάνθη (Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Λισγάρας, Καρασαλίδης, Φλίσκας, Μπαξεβανίδης, Λάζιτς (53΄Γιουνές), Ντε Λούκας, Σολτάνι, Λουσέρο (73′ Πιτσέλι), Βασιλακάκης, Ράνος (46′ Μεχία).

Πηγή: Filathlos.gr

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...