Ο παράλληλος κόσμος της Φώφης…

Ο παράλληλος κόσμος της Φώφης…

Της Ελένης Τσερεζόλε

Η χθεσινή ημέρα  έστειλε δύο πολιτικά μηνύματα σε εκείνους τουλάχιστον που τα καταλαβαίνουν. Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έστειλε έναν σημαντικό χαιρετισμό, με «βαρύ» πολιτικό περιεχόμενο στην εκδήλωση που διοργάνωσε η εφημερίδα Documento, με τίτλο #DF 19: Ευρώπη, Σκοτεινή Ήπειρος Ξανά. Ο πρωθυπουργός εστίασε στην ανάγκη η Αριστερά να «λερώσει τα χέρια της» κατά του φασισμού, που τσακίζεται, όχι με λόγια αλλά με πράξεις. Ο ίδιος επισήμανε ότι σήμερα δεν υπάρχει χώρος για στρατηγική αμηχανία ούτε για εύκολες απαντήσεις. Γιατί το εγχείρημα δεν είναι εύκολο «για τους αριστερούς, τους δημοκρατικούς ανθρώπους και γενικότερα τους αντιφασίστες» και απαιτεί κατανόηση των βαθύτερων αιτιών που καθιστούν τον φασισμό ελκυστικό λαϊκών δυνάμεων – ακριβώς εκείνων που θα έπρεπε να βρίσκονται απέναντί του. «Η Αριστερά τότε κρίνεται στην πράξη, στη δυνατότητα να δώσει διέξοδο». «Να δημιουργήσει τους όρους υπέρβασης της απόγνωστης και του φόβου».

Αυτό ακριβώς δηλαδή που επιτελεί σήμερα η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρώντας να προωθήσουν τον δημοκρατικό, προοδευτικό πόλο ως απάντηση στην απειλή  που αποτελεί σήμερα για την πατρίδα μας και την Ευρώπη, η ακροδεξιά. Μια απάντηση που μπορεί να δοθεί μόνο με πυρήνα τις δυνάμεις της Αριστεράς, εκείνες άλλωστε που δίνουν πάντα την κρίσιμη μάχη της Δημοκρατίας.

Για το λόγο αυτό, οι αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις, όπως τόνισε ο Νίκος Παππάς, «οφείλουν να συντονίσουν τις δυνάμεις τους, να συγκλίνουν σε έναν ενιαίο βηματισμό, να δώσουν από κοινούν τις εκλογικές μάχες το 2019 και να εγγυηθούν τη σταθερή πορεία της χώρας και του λαού προς τη δίκαιη ανάπτυξη». Τη δήλωση αυτή την έκανε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής με αφορμή τη χθεσινή εκδήλωση της πρωτοβουλίας πολιτών «Γέφυρα».

Είναι σαφής η στόχευση : συσπείρωση των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων με στόχο ένα μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα υπέρ της κοινωνίας και των πολιτών. Ένα πρόγραμμα που κάνει τη ρήξη με εκείνες τις δυνάμεις που δίνουν τις μάχες για τις δημοσιονομιικές περικοπές. Ένα πρόγραμμα για κοινωνική αλληλεγγύη και δικαιοσύνη, κατά των ανισοτήτων, υπέρ της διαφάνειας και της βιώσιμης, δίκαιης ανάπτυξης.

Ενα πρόγραμμα δηλαδή που κανονικά το ΚΙΝΑΛ θα έπρεπε να στηρίζει και να επιδιώκει. Αντ’ αυτού, η Φώφη Γεννηματά επιδίδεται σε ασκήσεις… διαγραφής ιστορικών στελεχών όπως η Άννα Καραμάνου ενώ παράλληλα προσπαθεί να πείσει για τις αριστερές προθέσεις του ΚΙΝΑΛ που όμως απορρίπτει κατηγορηματικά τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση και ταυτίζεται πλήρως με τη ΝΔ, π.χ. στη συμφωνία των Πρεσπών! Παράνοια; Όχι, τακτική συγκυβέρνησης με τη Δεξιά των Γεωργιάδη και Βορίδη! Χωρίς καμία αίσθηση ευθύνης απέναντι στους δημοκρατικούς πολίτες. Χωρίς αίσθηση ευθύνης απέναντι στον τόπο… Ευτυχώς πάντως που τα μηνύματα της κυβέρνησης τα λαμβάνουν οι πολίτες, αφήνοντας την κα Γεννηματά στον παράλληλο κόσμο της…

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/355394-O-parallelos-kosmos-tes-PHophes ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...