Ο Πατέρας Φίλιππος ανοίγει την καρδιά του στο AΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ

altΟ Πατέρας Φίλιππος από την ξακουστή αδελφότητα των Θωμάδων της  απόκρημνης Μικράς Αγίας Άννης του Αγίου Όρους , ανοίγει την καρδιά του στο AΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ.

Είναι μεγάλη ευλογία να συνομιλεί κανείς με έναν αγιορείτη  Πατέρα . Σε αυτούς τους «ουρανώσαντας το Όρος Πατέρας» αναζητά κανείς σαν αντίδωρο της μεγάλης τους αγάπης για τον άνθρωπο, συμβουλές που προσφέρει το εκχύλισμα της καρδιάς τους. Ο Πατέρας Φίλλιπος μας φιλοξενεί νοερά στην βεράντα του Κελιού των Θωμάδων που αντικρίζει το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου..

Μας υποδέχεται με χαρά όπως κάνει άλλωστε με όλους τους επισκέπτες και μας μιλάει για την γενικότερη κρίση που βιώνουμε , την «αμφισβήτηση» της Εκκλησίας από μερίδα ανθρώπων της κοινωνίας μας και δηλώνει ότι οι παρατηρήσεις ή ακόμη και οι προσβολές ..περισσότερο ωφέλησαν παρά έβλαψαν τον Κλήρο και τον Μοναχισμό. Επιπλέον, εφιστά την προσοχή του κόσμου στην επιλογή του σωστού Πνευματικού Πατέρα και τονίζει ότι η συμμετοχή στα Άγια Μυστήρια της Εκκλησίας δίχως μετάνοια, κόπο και άσκηση δεν έχει ιδιαίτερη αξία. Υπογραμμίζει ότι είναι παράλογο να ζητάμε θαυματοποιό Ιερέα αγνοώντας τις επιταγές των Αγίων Πατέρων και του Αποστόλου Παύλου που επικρίνουν όσους περιμένουν την σωτηρία τους «δια της παρατηρήσεως» χωρίς να φανεί ενώπιον του Θεού το αυτεξούσιο του ανθρώπου και η καλή διάθεση για πνευματικό αγώνα. Τέλος κάνει λόγο για «έλεγχο» Ιερέων  που ταλαιπωρούν τον λαό του Θεού εξαιτίας της κενοδοξίας τους.

Ακολουθούν τα όσα δήλωσε ο Πατέρας Φίλλιπος στο agioritikovima.gr

ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ – Όλη η αλήθεια με ένα κλικ !

Πηγή: agioritikovima.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...