Ο πόνος στη Μέση Θεραπεύεται και με Αντιβίωση

Ο πόνος στη Μέση Θεραπεύεται και με Αντιβίωση
Ο πόνος στη μέση είναι πολύ συχνός στον πληθυσμό και περιορίζει την ποιότητα της ζωής των ανθρώπων που τον βιώνουν.
 Ο κυριότερος λόγος που πονάει η μέση είναι η κήλη του μεσοσπονδυλίου δίσκου, αλλά σε μερικούς ανθρώπους δεν φτάνει μόνο αυτό.

Οι πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι τα άτομα που έχουν χρόνιο πόνο στη μέση, σε ποσοστό 40% οφείλεται σε λοίμωξη. Ο μεσοσπονδύλιος δίσκος σε αυτές τις περιπτώσεις παρουσιάζει οίδημα και μπορεί να ωφεληθεί από τη λήψη αντιβιοτικών.

Σε μια έρευνα έγινε διερεύνηση με Μαγνητική Τομογραφία σε 61 άτομα που υπέφεραν από χρόνιο πόνο στη μέση. Ταυτόχρονα ελήφθη βιοπτικό υλικό από κάθε άτομο, από την περιοχή που φλέγμαινε. Μετά από καλλιέργεια αυτού του υλικού αναπτύχθηκαν μικρόβια σε ποσοστό 46%. Αναπτύχθηκε κυρίως το αναερόβιο μικρόβιο το Propionibacterium acnes το οποίο βρίσκεται στο δέρμα και στους σμηγματογόνους αδένες.

Σε μια δεύτερη μελέτη κινούμενη στο ίδιο σκεπτικό δόθηκε αντιβιοτική αγωγή με αμοξυκιλίνη/κλαβουλανικό 500/125mg τρεις φορές την ημέρα για 100 ημέρες. Το αποτέλεσμα ήταν να υφεθούν σημαντικά τα συμπτώματα.
Παρά τα θετικά αποτελέσματα των παραπάνω μελετών δεν συνιστάται η πρακτική της λήψης αντιβιοτικών, για την αντιμετώπιση του χρόνιου πόνου στη μέση. Αυτό θα ωφελούσε μόνο μια μικρή ομάδα ατόμων και αφού διαπιστωθεί εργαστηριακά η λοίμωξη.

Το άρθρο γράφτηκε από τον
Ρηγόπουλο Δημήτριο, παθολόγο διαβητολόγο για το smarthelth

ΥΓΕΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...