Ο Σουλτς υποψήφιος του SPD για την καγκελαρία

Υποψήφιος με το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα για την Προεδρία στην Αυστρία θα είναι ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. Όπως ανακοίνωσαν ο ίδιος καθώς και ο  ηγέτης του κόμματος, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Ειδικότερα, το SPD θα ψηφίσει για να εγκρίνει αυτή την απόφαση την Κυριακή, όταν ο κ. Σουλτς θα παρουσιάσει επίσης το προεκλογικό πρόγραμμα του κόμματος, ανέφεραν οι δύο άνδρες.

«Σήμερα είναι μια ιδιαίτερη μέρα, η οποία με συγκινεί βαθιά. Θέλουμε να κερδίσουμε τις εκλογές, για να κάνουμε καλύτερη τη ζωή των ανθρώπων», είπε ο κ. Σουλτς.

Ο κ. Γκάμπριελ ανέφερε από την πλευρά του ότι το κόμμα έχει συμφωνήσει πως ο ίδιος θα έπρεπε να αντικαταστήσει τον Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ στο αξίωμα του υπουργού Εξωτερικών.

Νωρίτερα εντός της ημέρας, ο κ. Γκάμπριελ είχε προτείνει ως υποψήφιο καγκελάριο της Γερμανίας με τη σημαία του SPD τον κ. Σουλτς, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα ότι δεν θα διεκδικήσει την καγκελαρία στις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου.

«Αν ήμουν υποψήφιος, θα αποτύγχανα και μαζί μ’ εμένα και το SPD», δήλωσε στο περιοδικό Stern ο κ. Γκάμπριελ, ο οποίος είναι ταυτόχρονα αντικαγκελάριος, υπουργός Οικονομίας και πρόεδρος του κόμματος.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο κ. Σουλτς έχει σαφώς περισσότερες πιθανότητες να εκλεγεί καγκελάριος.

Σύμφωνα με πηγές στη συνάντηση των στελεχών του SPD, στην οποία ο κ. Γκάμπριελ ανακοίνωσε την απόφασή του, ο επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών εξήγησε ότι ο κόσμος τον συνδέει με τον «μεγάλο συνασπισμό» (κεντροδεξιών Χριστιανοδημοκρατών και κεντροαριστερών Σοσιαλδημοκρατών) και ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο κόσμος δεν θέλει κάτι τέτοιο.

Ο κ. Σουλτς, 61 ετών, αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της πολιτικής του καριέρας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Τον Δεκέμβριο, λίγο μετά την ανακοίνωσή του ότι εγκαταλείπει το ευρωπαϊκό του αξίωμα για να διεκδικήσει μια βουλευτική έδρα στη Γερμανία, οι θετικές γνώμες για τον Σουλτς ανέρχονταν στο 57%, επίπεδο ίσο με εκείνο της δημοφιλίας της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...