Ο Σπανούλης μετά τον Ναβάρο κυνηγά πλέον τον… Γκάλη

Ο Βασίλης Σπανούλης γίνεται απόψε πρώτος σκόρερ στα χρονικά της νέας Ευρωλίγκας, αλλά ο επόμενος στόχος του είναι ακόμη πιο μεγάλος.

Η αποψινή βραδιά απέναντι στη Φενέρμπαχτσε μπορεί να γίνει ιστορική για τον Βασίλη Σπανούλη. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού χρειάζεται μόλις δέκα πόντους για να ξεπεράσει τους 4.152 πόντους του Χουάν Κάρλος Ναβάρο και μετά τις πρωτιές σε αξιολόγηση, ασίστ, κερδισμένα φάουλ, εύστοχες βολές, λεπτά συμμετοχής, αλλά και λάθη να κατακτήσει κι αυτή του σκόρερ στην Ευρωλίγκα.



Για την ακρίβεια, ο Kill Bill θα γίνει προσεχώς ο πρώτος σκόρερ στη νεότερη ιστορία της Ευρωλίγκας, που έχει αρχίσει την καταμέτρηση των πόντων από το 2000 και μετά. Σύμφωνα με τα στοιχεία που είχε δημοσιεύσει το καλοκαίρι ο Δημήτρης Καρύδας, ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο είχε αγωνιστεί σε άλλες δύο σεζόν πριν τη… νέα εποχή της Euroleague πετυχαίνοντας ως… έφηβος με την Μπαρτσελόνα άλλους 169 πόντους, που αν προστεθούν στους 4.152 τον ανεβάζουν στους 4.321. Ακόμη όμως και αυτόν τον αριθμό δείχνει ικανός να ξεπεράσει και μάλιστα φέτος ο Βασίλης Σπανούλης, που φέτος σε 15 συμμετοχές έχει πετύχει ήδη 152 πόντους και θέλει άλλους 179 στα εναπομείναντα ματς της σεζόν για να ξεπεράσει στην all time λίστα των σκόρερ της Ευρωλίγκας τον «Λα Μπόμπα».

Παράλληλα, ο αρχηγός του Ολυμπιακού κυνηγά και μια ακόμη μεγάλη πρωτιά. Αυτή του πρώτου σκόρερ στην ιστορία των ευρωπαϊκών Κυπέλλων, που ανήκει στον Νίκο Γκάλη. Ο Hall of Famer έκλεισε την καριέρα του με 4.894 πόντους σε Πρωταθλητριών και λοιπές διοργανώσεις της Ευρώπης, με τον Βασίλη Σπανούλη να είναι δεύτερος στη λίστα με 4.407, δηλαδή 487 λιγότερους πόντους, καθώς έχει παίξει σε άλλες τρεις διοργανώσεις της FIBA για μια τετραετία με το Μαρούσι. Ο Kill Bill έχει ήδη πάντως αφήσει πίσω του στην σχετική λίστα τον Ναβάρο, που σταμάτησε την καριέρα του στους 4.255 πόντους στα κύπελλα Ευρώπης.

Για να ξεπεράσει τον Γκάλη, ο Σπανούλης θα χρειαστεί τουλάχιστον μία ακόμη «γεμάτη» σεζόν στην Ευρωλίγκα. Δεδομένου ότι φέτος έχει 10,1 πόντους ανά αγώνα και τον χωρίζουν 487 από την κορυφή, θέλει περίπου 48 ματς ακόμη αν παραμείνει στα ίδια στάνταρ σκοραρίσματος για να ξεπεράσει τον θρυλικό Νικ.

Ποιοι μπορούν να απειλήσουν τον Σπανούλη;

Ο Βασίλης Σπανούλης δείχνει πως δύσκολα μπορεί να απειληθεί, τουλάχιστον άμεσα, για την πρωτιά των σκόρερ στην σύγχρονη (2000 και μετά) Ευρωλίγκα. Ο τρίτος Γιώργος Πρίντεζης είναι στους 3.098 πόντους και είναι απίθανο να τον ξεπεράσει. Πιο… επικίνδυνοι μοιάζουν ο έκτος Σέρχιο Γιουλ (2.945) και ο έβδομος Νάντο Ντε Κολό (2.917) που βαδίζουν στα 33, ή ο… 33ος Αλεξέι Σβεντ που έκλεισε τα 31 πριν δύο εβδομάδες (2.045).

Πηγή: SPORT-FM.GR



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...