Ο στρατός του Ασσάντ προελαύνει στην Δαμασκό

Ο στρατός του Ασσάντ προελαύνει στην Δαμασκό
Συριακές δυνάμεις με την υποστήριξη αρμάτων μάχης έκαναν έφοδο στην Νταράγια, στα προάστια της Δαμασκού, έπειτα από 24 ώρες βομβαρδισμών από το πυροβολικό και ελικόπτερα ώστε να απωθηθούν οι αντάρτες.
Οι βομβαρδισμοί στοίχισαν τη ζωή τουλάχιστον 15 ανθρώπων και τραυμάτισαν άλλους τουλάχιστον 150 στη Νταράγια, που βρίσκεται στο νοτιοδυτικό άκρο της Δαμασκού.

Στρατεύματα ελέγχουν σπίτι με σπίτι τη συνοικία όπου κατοικούν κυρίως σουνίτες μουσουλμάνοι και οδεύουν προς το κέντρο της, συναντώντας ελαφριά αντίσταση από τους αντάρτες, οι οποίοι μοιάζουν να έχουν αποσυρθεί από την περιοχή, είπαν ακτιβιστές στην Δαμασκό.

«Χρησιμοποιούν όλμους για να καθαρίσουν κάθε τομέα και κατόπιν μπαίνουν σ’ αυτόν, ενώ κινούνται προς το κέντρο», είπε ο Αμπού Ζάιντ, ένας από τους ακτιβιστές, μιλώντας τηλεφωνικά στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς από μια περιοχή δίπλα στην Νταράγια. Εξάλλου οι κυβερνητικές δυνάμεις βομβάρδιζαν τις συνοικίες αλ Χάτζαρ αλ Ασουάντ νότια της Δαμασκού, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, και Κάσιουν, σύμφωνα με άλλους ακτιβιστές.

ΔΙΕΘΝΗ
Πηγή:http://www.briefingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...