Ο Σόιμπλε λέει “όχι” σε μειώσεις φόρων μετά τις εκλογές

Σόιμπλε

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απέρριψε αιτήματα μερικών ομοϊδεατών του συντηρητικών για μεγάλες φορολογικές μειώσεις μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, λέγοντας πως υπάρχει περιθώριο μόνο για μειώσεις περίπου 15 δισ. ευρώ.

Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, προτεραιότητα του οποίου είναι να διατηρήσει έναν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, δήλωσε στην εφημερίδα Badische Neueste Nachrichten πως βαθύτερες περικοπές στους φόρους θα απαιτούσαν νέο χρέος.


Μερικά μέλη της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ ζητούν φορολογικές μειώσεις περίπου 30 δισ. ευρώ.

Όμως, ο Σόιμπλε δήλωσε πως η Γερμανία είναι ανάγκη να εξασφαλίσει πως διαθέτει επαρκείς οικονομικούς πόρους για να δαπανήσει για την ασφάλεια, τις υποδομές, την ενσωμάτωση των μεταναστών και την έρευνα.

«Οι πολίτες πάντα κερδίζουν περισσότερα από τις πολύ καλές οικονομικές εξελίξεις και την εργασιακή ασφάλεια», ανέφερε στην εφημερίδα και πρόσθεσε: «Οι μισθοί αυξάνονται, οι συντάξεις επίσης. Αυτό οφελεί τον λαό».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/274574-O-Soimple-leei-ochi-se-meioseis-phoron-meta-tis-ekloges ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...