Ο Τζιάνι Ινφαντίνο κινδυνεύει με φυλακή – Αυτός είναι ο λόγος

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο κινδυνεύει με φυλακή – Αυτός είναι ο λόγος

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο κινδυνεύει με φυλακή - Αυτός είναι ο λόγος


11/05/2020 – 08:36

Δεν προλαβαίνει να παίρνει… ανάσα ο Τζιάνι Ινφαντίνο. Από την μια η κρίση του κορονοϊού και από την άλλη οι διάφορες δικαστικές υποθέσεις δεν αφήνουν σε ησυχία τον πρόεδρο της FIFA.

Ο Πάμπλο Σίλβα και ο Χάινε Αλεμάιν, δημιουργοί του σπρέι που χρησιμοποιούν οι διαιτητές για να καθορίζουν την απόσταση στο τείχος, ζητούν την φυλάκιση των παραγόντων της διεθνούς συνομοσπονδίας, μεταξύ των οποίων ο Ινφαντίνο, για χρησιμοποίηση του αεροσόλ χωρίς συγκατάθεση και παραβίαση της πατέντας της δημιουργίας.

Remaining Time-0:00

Fullscreen

Mute

Η καταγγελία των Σίλβα και Αλεμάιν έγινε σε δικαστήριο της Βραζιλίας πριν από τέσσερα χρόνια και τις επόμενες ημέρες θα γίνει γνωστή η απόφαση. Οι δύο άνδρες είναι σίγουροι για την δικαίωσή τους, αφού προσέλαβαν τον δικηγόρο Κριστιάνο Ζανίν Μαρτίνς, ο οποίος κατάφερε να πετύχει την αποφυλάκιση του άλλοτε προέδρου της χώρας, Λούλα ντα Σίλβα.

«Περιμένω την πρωτόδικη απόφαση. Θα απαιτήσουμε ο Τζιάνι Ινφαντίνο και όσοι άλλοι πρέπει να πάνε φυλακή, εκτός από την κατάσχεση ιδιοκτησίας και λογαριασμών» υποστήριξε ο Σίλβα, ο οποίος με τον συνέταιρο του ζητούν πάνω από σαράντα εκατομμύρια δολάρια από την FIFA.

Οι δημιουργοί του σπρέι υποστηρίζουν ότι είχαν υπογράψει συμφωνία με τους πρώην παράγοντες της FIFA, Σεπ Μπλάτερ (πρόεδρος) και Χούλιο Γκροντόνα (αντιπρόεδρος), για χρησιμοποίηση του αεροσόλ αντί σαράντα εκατομμυρίων δολαρίων.

Μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου FIFAgate και του θανάτου του Γκροντόνα, όμως, χάθηκε κάθε επαφή με τον οργανισμό, ο οποίος χρησιμοποίησε το σπρέι, χωρίς όμως να δώσει τα χρήματα. Μετά από μια πρώτη δικαστική διαμάχη, ένας Βραζιλιάνος δικαστής απαγόρευσε την χρήση του αεροσόλ από την FIFA, η οποία το έκανε, αλλά χρησιμοποιώντας το όνομα άλλης μάρκας.

«Δείξαμε υπομονή, αλλά όταν είδαμε ότι το σπρέι χρησιμοποιήθηκε στο Μουντιάλ της Ρωσίας, όταν η προσωρινή διαταγή το απαγόρευσε, ξεσπάσαμε» πρόσθεσε ο Σίλβα, ο οποίος προτίθεται να πάει την υπόθεση στα δικαστήρια των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σύμφωνα με την προσωρινή διαταγή, για κάθε παιχνίδι που το αεροσόλ χρησιμοποιήθηκε από το 2017, αντιστοιχεί πρόστιμο 15 χιλιάδων δολαρίων υπέρ των δημιουργών. Με βάση αυτή την απόφαση, δηλαδή, Σίλβα και Αλεμάιν δικαιούνται πλέον μια αποζημίωση που ξεπερνάει τα… εκατό εκατομμύρια δολάρια!

 

 

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...