Ο Τραμπ απαγορεύει την κινεζική εφαρμογή Tik Tok – Φουντώνει η κόντρα με το Πεκίνο

Ο Τραμπ απαγορεύει την κινεζική εφαρμογή Tik Tok – Φουντώνει η κόντρα με το Πεκίνο
Ο Τραμπ απαγορεύει την κινεζική εφαρμογή Tik Tok - Φουντώνει η κόντρα με το Πεκίνο

O Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, αναμένεται να υπογράψει διάταγμα,  με το οποίο θα απαγορεύει τη λειτουργία της κινεζικά ελεγχόμενης TikTok στις ΗΠΑ, επικαλούμενος ανησυχίες για τη συγκέντρωση δεδομένων από την δημοφιλή εφαρμογή βίντεο και μουσικής.

«Όσον αφορά στην TikTok την απαγορεύουμε από τις ΗΠΑ» διεμήνυσε μιλώντας σε δημοσιογράφους λίγο πριν επιβιβαστεί στο Air Force One για να επισκεφτεί τη Φλόριντα. Ερωτηθείς πότε θα συμβεί αυτό, απάντησε: «Πολύ σύντομα. Εννοώ, άμεσα… Θα υπογράψω το διάταγμα αύριο (Σάββατο)».

Ο Τραμπ υπογράμμισε ότι έχει την εξουσία να απαγορεύσει την εφαρμογή, που ανήκει στην ByteDance. Η πιο χαρακτηριστική ήταν το 2018, όταν διάταγμα έδωσε τέλος στα σχέδια της Broadcom να εξαγοράσει την Qualcomm σε μία συμφωνία, που θα ήταν η μεγαλύτερη τεχνολογική όλων των εποχών.

Η απόφασή του Τραμπ ενδεχομένως να ανατρέψει τα σχέδια της Microsoft, η οποία εξέταζε το ενδεχόμενο εξαγοράς της TikTok σύμφωνα με πληροφορίες, που μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg. Βέβαια δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο αν ο Λευκός Οίκος επιθυμεί την εξαγορά του αμερικανικού τμήματος της Tik Tok.

Το Tik Tok λανσαρίστηκε το 2016 από την Κινεζικό κολοσσό ByteDance και από το 2018 επεκτάθηκε στην διεθνή αγορά. Επί της ουσίας είναι μια εφαρμογή δημιουργίας και ανταλλαγής σύντομων βίντεο. Επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργήσουν μικρά μουσικά βίντεο από 3 έως 15 δευτερόλεπτα και σύντομα βίντεο που παίζουν σε λούπα από 3 έως 60 δευτερόλεπτα. Έχει αρκετές διαφορές συγκριτικά με το Instagram, αφού η εναλλαγή στα βίντεο γίνεται με ένα σκρολάρισμα πάνω και κάτω και όχι προς τα αριστερά και δεξιά, όπως στα πιο «παραδοσιακά» κοινωνικά δίκτυα.

Η αυξανόμενη επιρροή που έχει το Tik Tok έχει γίνει μέρος της πολιτικής συζήτησης στις ΗΠΑ, ενώ χώρες όπως η Ινδία αναγκάστηκαν να απαγορεύσει την εφαρμογή κατηγορώντας την εταιρεία «μακρύ χέρι» της Κίνας.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...