Ο Τραμπ γυρνά την πλάτη στον Γκουαϊδό – Ανοικτός σε συνάντηση με τον Μαδούρο

Ο Τραμπ γυρνά την πλάτη στον Γκουαϊδό – Ανοικτός σε συνάντηση με τον Μαδούρο
Ο Τραμπ γυρνά την πλάτη στον Γκουαϊδό – Ανοικτός σε συνάντηση με τον Μαδούρο

Τις πλάτες στον ηγέτη της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, τον οποίο στήριζε μέχρι τώρα η Ουάσιγκτον, φαίνεται ότι γυρίζει ο Ντόναλντ Τραμπ, δηλώντας πλέον ανοικτός στο ενδεχόμενο να συναντηθεί με τον Νικολάς Μαδούρο.

Μπορεί ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος των ΗΠΑ να θεωρούσε παλαιότερα “cool” μια εισβολή στη Βενεζουέλα, όπως υποστηρίζει στο νέο βιβλίο του ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζον Μπόλτον, αλλά σε συνέντευξή του στον ειδησεογραφικό ιστότοπο Axios ο Τραμπ άφησε να εννοηθεί πως έχει κάποιες αμφιβολίες για την απόφασή του να αναγνωρίσει τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό ως τον νόμιμο, μεταβατικό ηγέτη της χώρας της Λατινικής Αμερικής. «Ίσως (…) ο Μαδούρο θα ήθελε να συναντηθούμε. Και σπανίως εναντιώνομαι σε συναντήσεις», είπε ο Τραμπ.

Σε περίπτωση που ο Τραμπ συναντιόταν με τον αριστερό πρόεδρο της Βενεζουέλας, θα έθετε υπό αμφισβήτηση την εκστρατεία «μέγιστης πίεσης» της κυβέρνησής του με σκοπό την εκδίωξη του Μαδούρο από την εξουσία. Τον περασμένο Μάρτιο το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατηγόρησε τον Μαδούρο κι άλλους 13 αξιωματούχους της Βενεζουέλας για «ναρκοτρομοκρατία», ενώ ο Τραμπ είχε επεκτείνει τον Αύγουστο του 2019 τις κυρώσεις εις βάρος της λατινοαμερικανικής χώρας σε εμπάργκο. Στη συνέντευξή του στο Axios, πάντως, ο Τραμπ πρόσθεσε πως «για την ώρα, έχω απορρίψει» το ενδεχόμενο να γίνει τέτοια συνάντηση.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...