Ο τυφώνας Ισαάκ απειλεί τις ΗΠΑ

Ο τυφώνας Ισαάκ απειλεί τις ΗΠΑ
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τέθηκαν από το βράδυ της Κυριακής τρεις αμερικανικές πολιτείες στον κόλπο του Μεξικού εν όψει της τροπικής καταιγίδας Ισαάκ.

Οι κυβερνήτες της Λουιζιάνα, του Μισισιπή και της Αλαμπάμα ακολούθησαν την ενέργεια του κυβερνήτη της Φλόριντα, οο ποίος έθεσε την πολιτεία του σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μια ημέρα πριν, καθώς η καταιγίδα αναμένεται να μετατραπεί σε τυφώνα.

Και οι τρεις κυβερνήτες εξέδωσαν υποχρεωτικές διαταγές εκκένωσης, σε ορισμένες από τις απειλούμενες περιοχές.

«Τους προτρέπουμε όλους να προετοιμαστούν τώρα για τον ερχομό της καταιγίδας», ανέφερε σε δήλωσή του ο κυβερνήτης της Λουιζιάνα, Μπόμπι Τζιντάλ, τονίζοντας την ανάγκη κάθε οικογένεια να αποθηκεύσει νερό, τρόφιμα, προϊόντα υγιεινής, ρούχα και φάρμακα.

Ο κυβερνήτης της Αλαμπάμα, Ρόμπερτ Μπέντλεϊ, ζήτησε από τους πολίτες να λάβουν προφυλάξεις, ενώ ο Φιλ Μπραίαντ, κυβερνήτης του Μισισιπή, δήλωσε ότι η απειλή του Ισαάκ ελήφθη «πολύ σοβαρά».

Ο Ισαάκ αναμένετο να κινηθεί τις επόμενες ώρες πάνω από τη Φλόριντα και να κατευθυνθεί προς τον Κόλπο του Μεξικού, όπου με την ενίσχυση από τα ζεστά νερά, ενδεχομένως να αναβαθμιστεί σε τυφώνα κατηγορίας, 2 ή 3.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του αμερικανικού εθνικού κέντρου για τους τυφώνες, ο Ισαάκ θα φτάσει στην περιοχή μεταξύ του τμήματος του δυτικού Πάνχαντλ της Φλόριντα και της Λουιζιάνα, την Τρίτη το βράδυ ή το πρωί της Τετάρτης

Την Τετάρτη, σημειώνεται, είναι η έβδομη επέτειος από την καταστροφή του τυφώνα Κατρίνα, ενός από τους χειρότερους τυφώνες στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

ΔΙΕΘΝΗ
Πηγή:http://www.briefingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...