Ο τυφώνας Σάντι πλησιάζει τις ΗΠΑ

 Ο τυφώνας Σάντι πλησιάζει τις ΗΠΑ
Στις 11 το βράδυ, ώρα Ελλάδας, υπολογίζεται ότι θα «φθάσει»  στο Νιου Τζέρσεϊ, ο τυφώνας Σάντι, ο οποίος αναμένεται να πλήξει τις ανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ.
Ο Σάντι κινείται ήδη βορειοδυτικά με ταχύτητα 45 έως 50 χιλιόμετρα την ώρα και με αυξητικές τάσεις.

Ήδη η ηλεκτροδότηση σε περιοχές του Νιου Τζέρσεϊ, του Λονγκ Αιλαντ και του Ρόουντ Αιλαντ έχει διακοπεί για δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις,

Έξι πολιτείες έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι υπολογίζεται ότι θα επηρεαστούν από την έλευση του τυφώνα, καθώς ολόκληρες περιοχές εκκενώνονται, σχολεία κλείνουν και συγκοινωνίες δεν λειτουργούν.

Ο τυφώνας τον οποίο αποκαλούν «Frankenstorm» θα μπορούσε να είναι η μεγαλύτερη καταιγίδα που έχει χτυπήσει ποτέ τις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ.

Αναμένεται να φέρει μαζί του θυελλώδεις ανέμους, καταρρακτώδεις βροχές, πλημμύρες, ακόμη και χιόνια.

Σε κατάσταση συναγερμού έχουν ήδη τεθεί η Νέα Υόρκη, η Πενσυλβάνια, το Μέριλαντ, η Βιρτζίνια, η Βόρεια Καρολίνα και η Ουάσιγκτον. Οι αρχές καλούν τους κατοίκους να προμηθευτούν αρκετό πόσιμο νερό, τρόφιμα μακράς διάρκειας και μπαταρίες και να είναι προετοιμασμένοι για το ενδεχόμενο εκτεταμένης διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος.

Οι αρχές της Νέας Υόρκης έχουν διατάξει την αναστολή της κυκλοφορίας των λεωφορείων, των τρένων και του μετρό.
Ο δήμαρχος Μάικλ Μπλούμπεργκ διέταξε ήδη την απομάκρυνση περίπου 375.000 κατοίκων από τις ευάλωτες περιοχές της πόλης και καταφύγια έχουν δημιουργηθεί σε 76 σχολεία.

ΔΙΕΘΝΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...