Ο Υπ. Ναυτιλίας και Αιγαίου στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Ο Υπ. Ναυτιλίας και Αιγαίου στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου
Την Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου 2012, στις 11:00 π.μ. ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομος δέχθηκε στο Γραφείο του, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Κωνσταντίνο Μουσουρούλη.

Η Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ευχάριστη ατμόσφαιρα, μέσα στα πλαίσια της διήμερης επίσημης επίσκεψης του Υπουργού στη Κύπρο. Τον Υπουργό συνόδευαν ο κύπριος Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Ευθύμιος Φλουρέντζου και ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Κύπρο κ. Βασίλειος Παπαϊωάννου. Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, έγιναν δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου είπε ότι με πολύ χαρά δέχθηκε τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου της Ελλάδας. «Χαιρόμαστε ιδιαίτερα όταν έχουμε εκπροσώπους της ελληνικής Κυβέρνησης στην Κύπρο και χαιρόμαστε ιδιαίτερα γιατί ήρθε εδώ, στο χριστιανικό κέντρο του νησιού μας, την Ιερά Αρχιεπισκοπή», συμπλήρωσε.

Συνεχίζοντας ο Μακαριώτατος υπογράμμισε ότι, «οι προσπάθειες όλων μας είναι να βγούμε από τα οικονομικά αδιέξοδα, το πρώτο, αλλά και το εθνικό θέμα, δεν μπορούμε να αδιαφορήσουμε γι’ αυτό. Οι απόψεις μας είναι ταυτόσημες. Ο αγώνας είναι κοινός. Είμεθα αποφασισμένοι να συνεχίσουμε αυτή την όμορφη συνεργασία για το καλό και του ελληνικού λαού, αλλά και του κυπριακού, γιατί μόνο συνεργαζόμενοι με το εθνικό κέντρο μπορούμε να δούμε καλύτερες μέρες στην Κύπρο. Η Ελλάδα πάντοτε είναι μαζί μας, κοντά μας, και για μας είναι ασφάλεια όταν η Ελλάδα είναι δίπλα μας. Εύχομαι ό,τι καλό να δώσει ο Θεός και για την Ελλάδα και το λαό της, αλλά και στη δική μας μικρή πατρίδα ό,τι καλό», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς, αν έχει ενημερώσει τον Υπουργό για τις θέσεις του στο Κυπριακό, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου είπε ότι και τον ενημέρωσε και ξέρουν πολύ καλά τις θέσεις του πάνω στο Κυπριακό όλη η Κυβέρνηση, από τον Πρωθυπουργό μέχρι τον πιο νεαρό Υπουργό και τον πιο νεαρό διπλωμάτη της Ελλάδος.
«Είμαι πολύ γνωστός στην Ελλάδα», τόνισε με έμφαση ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου.

Ο Υπουργός, είπε, ότι επισκέφθηκε την Αρχιεπισκοπή Κύπρου «με σεβασμό και περίσκεψη» και πρόσθεσε ότι αυτό το ιστορικό κτίριο συμβολίζει ορισμένες πτυχές της ελληνοκυπριακής πραγματικότητας.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων, υπογράμμισε ο Υπουργός κ. Κων. Μουσουρούλης ότι, «δεν θα κουραστώ και εδώ να επαναλάβω την πάγια θέση και κοινός διπλός στόχος του Ελληνισμού είναι ο τερματισμός της παράνομης τουρκικής κατοχής και η εξεύρεση το ταχύτερο δυνατό μιας βιώσιμης και λειτουργικής λύσης του προβλήματος στο πλαίσιο των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και του κοινοτικού κεκτημένου».

Επίσης, ανέφερε ότι μετέφερε στον Μακαριώτατο Αρχιεπισκοπο Κύπρου τις ευχές και την αγάπη του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και τις ευχαριστίες του για την αρωγή της Εκκλησίας της Κύπρου προς την Εκκλησία της Ελλάδος, που έχει αναλάβει να σηκώσει το βάρος των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων. Ο δε Υπουργός κ. Κων. Μουσουρούλης, ευχαρίστησε το Μακαριώτατο για την ευκαιρία που είχε να τον συναντήση και να ακούσει τις απόψεις του.

Ο κ. Μουσουρούλης είπε ότι με πολύ χαρά παρέλαβε από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου το βιβλίο «Αιματηρή Αλήθεια».

«Υποσχέθηκα ότι θα το διαβάσω και στην επόμενη επίσκεψη μου μπορεί να μου θέσει και ερωτήσεις για να το επιβεβαιώσει. Η επόμενη επίσκεψη θα είναι σε Ατυπο Συμβούλιο, στις 8 Οκτωβρίου», κατέληξε.

ΚΥΠΡΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...