Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Θάνος Μωραΐτης, στα εγκαίνια της 76ης

 

Η ενίσχυση της εξωστρέφειας, η προώθηση της καινοτομίας και η περαιτέρω ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, αποτελούν το τρίπτυχο, στο οποίο εδράζεται η φετινή 76η ΔΕΘ, την οποία εμπιστεύτηκε ιδιαίτερα ο ιδιωτικός τομέας με ποσοστό πρωτοεμφανιζόμενων εκθετών, που υπερβαίνει το 50%.

Τα εγκαίνια της 76ης ΔΕΘ και ο αγιασμός, παρουσία του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμου, πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις της Helexpo και της ΔΕΘ στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, όπου την κυβέρνηση εκπροσώπησαν ο Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Σωκράτης Ξυνίδης και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Θάνος Μωραϊτης.

Η ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης στη συνέχεια συναντήθηκε με τις διοικήσεις των δύο εταιριών, Helexpo και ΔΕΘ, καθώς και με τα Σωματεία εργαζόμενων αμφότερων των επιχειρήσεων.

Oι κ.κ. Ξυνίδης και Μωραϊτης, ξεναγήθηκαν σε περίπτερα της 76ης ΔΕΘ.

«H εξωστρέφεια της οικονομίας, αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση. Ως Υπουργείο Ανάπτυξης, δημιουργούμε νέες συνθήκες, συγκρουόμαστε με λογικές που καθήλωσαν την επιχειρηματικότητα και την οικονομία, με στόχο να βελτιώσουμε την ανταγωνιστικότητα και την παραγωγικότητα.

 Παράλληλα, βάζουμε τις βάσεις και δίνουμε τα εργαλεία εκείνα που χρειάζεται ο επενδυτής για να προχωρήσει και να στηριχτεί σε μια δύσκολη περίοδο.

Ήδη έχουμε ξεδιπλώσει ένα ευρύ φάσμα δράσεων και δεν σταματάμε εδώ. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά, για να μεταδώσουμε παντού το μήνυμα ότι  ξεκινά μια νέα εποχή για την ανάπτυξη, με μια τελείως διαφορετική φιλοσοφία και κυρίως, με την εμπέδωση μιας σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτείας και επενδυτών.», τόνισε σε δηλώσεις του ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Θάνος Μωραΐτης

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...