Ο υφ. Εξωτερικών Μ. Μπόλαρης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra

Ο υφ. Εξωτερικών Μ. Μπόλαρης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra

Ο υφυπουργός Εξωτερικών και υπεύθυνος για θέματα Θρησκευμάτων Μάρκος Μπόλαρης παραχώρησε συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra και στον Γιώργο Μελιγγώνη.

Το κρίσιμο είναι να γνωρίζουμε όλοι τους όρους και τις συνθήκες όλου του περιστατικού με τον 35χρονο ομογενή. Έχει σημασία να το ξέρουμε γιατί η Ελλάδα είναι στην ΕΕ και η Αλβανία θέλει να μπει στην ΕΕ. Έχει σημασία και η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Κάποιοι σπεύδουν και βγάζουν συμπεράσματα που δεν βοηθάνε πουθενά. Δεν μπορεί κανείς να χαράξει την εξωτερική πολιτική της χώρας. Η Ελλάδα ζήτησε από την Αλβανία πλήρη αποτύπωση.

Υπήρξε και αίτημα από την πλευρά της οικογένειας για να πάει και Έλληνας ιατροδικαστής. Έχει μεγάλη σημασία να προστατεύουμε τη χώρα και τα εθνικά μας συμφέροντα. Για αυτό υπάρχει η συντεταγμένη Πολιτεία. Εντός και εκτός της χώρας. Καταλαβαίνουμε την έξαψη, αλλά δεν την δικαιολογούμε σε καμμία περίπτωση. Πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι και εσωτερικά και στον χειρισμό του θέματος με τη γειτονική χώρα.

Κρίνω πως η κυβέρνηση έχει σταθερότητα και πήρε την εντολή να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Η έξοδος από τα μνημόνια δεν ειναι ταυτόσιμη με την έξοδο από την κρίση. Έχουμε δουλειά ακόμα. Η κυβέρνηση δεν θα διακινδυνεύσει την πορεία του ονοματολογικού της ΠΓΔΜ. Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Οι επενδυτές θέλουν μια χώρα σταθερή και αξιόπιστη.

Η κυβέρνηση έχει σταθερή πορεία, υπηρετεί τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και ανταποκρίνεται στις εντολές που πήρε από τον λαό.
Η συγκρότηση της επιτροπής για τις αλλαγές στα σχολικά βιβλία σε Ελλάδα και ΠΓΔΜ είναι η σημαντικότερη όλων. Στο παρελθόν, στα ιστορικά και γεωγραφικά εστιάστηκε η πόλωση η οποία υπήρξε. Υπήρξαν ανιστόρητες κααι αντιεπιστημονικές θεωρίας, οι οποίες υιοθετήθηκαν από την ΠΓΔΜ. Με τη συμφωνία αποτυπώνεται ότι μιλάνε ένα σλαβικό ιδίωμα, και στον πρώτο χρόνο θα φύγουν από τα βιβλία οι αλυτρωτικές διακηρύξεις. Έτσι δημιουργούμε ένα κλίμα συνεργασίας μεταξύ των δύο λαών.

Για τον διαχωρισμό κράτους Εκκλησίας, στο Σύνταγμα υπάρχουν ιστορικές αναφορές, και πρέπει να τις δούμε σαν τέτοιες. Δεν πρέπει να καταργηθεί το άρθρο 3 γιατί έχει μέσα αναφορές για τη συγκρότηση της χώρας. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη δουλειά μιας επιτροπής εδώ και δύο χρόνια. Ας κατατεθεί η πρόταση και μετά θα τα δούμε.

Θεωρώ ότι είναι υποκριτικό, μετά από διάλογο δύο ετών, να πει η αντιπολίτευση ότι έχω δική μου κομματική ατζέντα, και αν δεν την δεχτείς εγώ θα ακυρώσω τον διάλογο με όλους τους φορείς. Αυτό δεν είναι πολιτική πρόταση.

Και η περιφερειακή και η τοπική αυτοδιοίκηση είναι μια σημαντκή πρόκληση. Με τιμά το γεγονός που κάποιοι με θεωρούν κατάληλλο να διαχειριστώ αυτά τα θέματα.

 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/345989-O-yph-Exoterikon-M-Mpolares-sto-kentriko-deltio-eideseon-toy-Kontra ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...