Εκ των κορυφαίων πολιτιστικών γεγονότων του Δήμου Ναυπακτίας αναμφίβολα πρόκειταν να πραγματοποιηθεί αυτό το Σάββατο 8/10 στο Ενετικό Λιμάνι.Και δεν είναι άλλο από την Επική Αναπαράσταση της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου που έμελλε να αλλάξει το του της ιστορίας και τον επεκτατισμό της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Και αν θέλετε να μιλήσουμε με σύγχρονους όρους,ο αναθεωρητισμός της εποχής τερματίστηκε κατά τρόπο σκληρό για τις Οθωμανικές ναυτικές δυνάμεις σε μία σύγκρουση που είχε αρκετό θρήνο και πόνο απ’όλες τις πλευρές.

Ο “χάρτινος λοιπόν κόσμος” σύμφωνα με το φετινό σενάριο σε σκηνοθεσία Δημήτρη Σιούντα,ακριβώς έχει αυτό το σκοπό.Να τονιστεί η ματαιότητα του πολέμου και η ανθρώπινη ματαιοδοξία.Ο θρήνος είναι το ίδιο σπαρακτικός και στις δύο πλευρές.Με όλα αυτά που βιώνει ο πλανήτης το τελευταίο διάστημα γίνεται περισσότερο επιτακτική η ανάγκη να αρθρώσουμε μια αντιπολεμική κραυγή-σημειώνει ο σκηνοθέτης- για την παράσταση.

 Σάββατο λοιπόν 8 Οκτωβρίου 2022 στις 20:30 το βράδυ, το Ενετικό Λιμάνι της πόλης θα μετατραπεί και πάλι σε ένα μοναδικό σκηνικό που θα συγκεντρώσει το ενδιαφέρον εκατοντάδων κατοίκων και επισκεπτών.Οι  εορτασμοί για την 451η επέτειο θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022 με την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου και θα ακολουθήσει η Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ενετικό Λιμάνι.

«Για έβδομη χρονιά λοιπόν το Θέατρο Χωρίς Αυλαία αναλαμβάνει την καλλιτεχνική επιμέλεια της Αναπαράστασης της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου,θα δώσει τον καλύτερο εαυτό του προκειμένου, αυτό το τόσο απαιτητικό, λαϊκό θέαμα να εμπεριέχει ποίηση, τέχνη και αντιπολεμικό μήνυμα, χωρίς να χάνει τη λαϊκότητα του.

Ηχογραφημένη Αφήγηση: Κωνσταντίνα Αντωνιάδου, Δημήτρης Σιούντας, Βαγγέλης Λιοδάκης.

Δον Χουάν: Περικλής  Σιούντας

Καρδινάλιος Γραμβέλ: Κωνσταντής Μιζάρας

Μαρκαντόνιο Κολόνα: Νίκος  Γαρόζης

Σεμπαστιάν Βενιέρ: Χρήστος Σταθόπουλος

Μουεζίν Ζαντέ Αλή Πασάς:     Μπάμπης Αρταβάνης

Ομάδα τσίρκου: XSaltibagos  (Μαρία Βάρσου,  Γιώργος Γαρόζης,  Μαρία  Θεοδωροπούλου,   FredAshcraft,  Ευτυχία Χρυσοβέργη,  Νίκος Αθανασόπουλος)   

Βαρκάρης: Κοσμάς Μαλλίδης                                                                         

Πολεμιστές:Ομάδα νέων, αποτελούμενη από μέλη της Θεατρικής και Χορευτικής Ομάδας του «Τεχνουργείον-Πολυχώρος Τέχνης», των σχολών χορού Λίας Αποστολοπούλου και Μάρθας Καραλή,  και του συλλόγου «Ναύπακτος-Πολιτιστικές  Διαδρομές»                          

Τα σκάφη αποτελούν ευγενική παραχώρηση των ιδιοκτητών και του Αθλητικού Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Ρίου ΙΑΣΩΝ

Η  παρέλαση με κοστούμια εποχής θα πραγματοποιηθεί με φροντίδα του Συλλόγου «Ναύπακτος. Πολιτιστικές Διαδρομές», με τη συμμετοχή της Παπαχαραλαμπείου Δημοτικής Φιλαρμονικής Ναυπάκτου, των μελών του Συλλόγου «Ναύπακτος. Πολιτιστικές Διαδρομές», του Αγήματος ιστορικής αναβίωσης Πατρών «Παναγιώτης Καρατζάς» και του 7ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπάκτου «Μιχαήλ Θερβάντες».



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...