Ο Χρήστος Πρωτόπαπας είναι ο πρόεδρος της εταιρίας που θα βγάζει στο σφυρί τα σπίτια των Ελλήνων!

Ο Χρήστος Πρωτόπαπας είναι ο πρόεδρος της εταιρίας που θα βγάζει στο σφυρί τα σπίτια των Ελλήνων!
Στην Ελλάδα που είσαι ότι δηλώσεις και που αυτό που δείχνεις δεν έχει σχέση με αυτό που είσαι ο Χρήστος Πρωτόππαπας βάλθηκε να αποδείξει ότι είναι ακριβώς αυτό που δείχνει… διαβάστε!

Πρόεδρος της εταιρίας που θα αρπάζει τα σπίτια των Ελλήνων θα είναι ο πρώην εργατοπατέρας και μετέπειτα υπουργός του Πασοκ Χρήστος Πρωτόπαπας. Από εργατοπατέρας δήμιος των εργατών, δήμιος των αδυνάτων διότι είναι αυτό που δείχνει… και δικαίως προκύπτει το ερώτημα, πως από προστάτης και μπροστάρης των αδυνάτων από τη στιγμή που έμπλεξε με την πολιτική “άλλαξε σακάκι” και έγινε το αντίθετο ακριβώς… μόνο αυτός το ξέρει!

Τα σχόλια δικά σας… εμείς απλά παραθέτουμε τα στοιχεία που διαβάσαμε στο “Λόγιο Ερμή”

Διαβάσαμε για τον νόμο που περάσανε από την βουλή οι κύριοι της κυβέρνησης, δημιουργώντας το κέντρο εισπραξης ασφαλιστικών εισφορών, του οποίου η αρμοδιότητα θα είναι η αναγκαστική κατάσχεση περιουσιών για αυτούς που χρωστάνε ποσά άνω των 5000€ και βέβαια επικεφαλής γράψαμε ποιός είναι!

Για του λόγου το αληθές δείτε το έγγραφο που ακολουθεί:

Προς γνώσιν και συμμόρφωσιν απλά παραθέτουμε και ένα σύντομο βιογραφικό του για να ξέρουμε δηλαδή τι λέμε.

Ο Χρήστος Πρωτόπαπας γεννήθηκε το 1956 στα Χανιά. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στην ΑΣΟΕΕ και από το 1978 ήταν υπάλληλος της Εθνικής Τράπεζας.

Είχε αναπτύξει έντονη συνδικαλιστική δράση από τα φοιτητικά χρόνια με αποκορύφωμα την εκλογή του ως Πρόεδρος της ΓΣΕΕ στο διάστημα 1993-1996. Εξελέγη Βουλευτής Β’ Αθηνών με το ΠΑΣΟΚ το 1996 και επανεξελέγη το 2000, 2004, 2007 και 2009. Διατέλεσε Υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων στο διάστημα 1996-2001 και Υπουργός Τύπου & Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στο διάστημα 2001-2004. Τον Οκτώβριο 2010 ήταν πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για το σκάνδαλο των ομολόγων, βγάζοντας λάδι τον Μειμαράκη και τον Αλογοσκούφη

Εύλογα λοιπόν τα ερωτήματα που παραθέσαμε παραπάνω… πάντως ο Ελληνικός λαός αποφάσισε και τον έκρινε στις βουλευτικές εκλογές Μαΐου 2012 όπου και απέτυχε να εκλεγεί βουλευτής.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πως φθάνουν κάποιοι να χρωστάνε κάποιοι πάνω απο 5000 ευρώ και να μην πληρώνουν.Γιατί να κόβουν το μισθό,τη σύνταξη το εφάπαξ ;

  2. ΠΕΡΙ ΕΝΦΙΑ – ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΗ ΑΔΙΚΙΑ ΚΑΙ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΞΙΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ Ηλιούπολη 8/11/2014
    Με τον νόμο 4223/2013 περί ΕΝΦΙΑ, και το σάλο που δημιουργήθηκε τον περασμένο Αύγουστο , περί δήθεν λάθους στις αντικειμενικές τιμές των εκτός αντικειμενικού προσδιορισμού περιοχών, όσες μεν αφορούσαν τα οικόπεδα διορθώθηκαν , ενώ αντιθέτως όσες αφορούσαν τα κτίσματα έμειναν ως έχουν , δηλαδή εξακολουθούν να δανείζονται αντικειμενικές τιμές ζώνης από τους μεγαλύτερους δήμους της πρωτεύουσας ή της περιφέρειας , όπου υπήρχε αντικειμενικό σύστημα , με αποτέλεσμα ανά αυξάνονται οι αξίες των κτισμάτων και κατά συνέπιαν και ο βασικός συντελεστής φόρου.
    ¨Όλοι οι μέχρι σήμερα φόροι στα ακίνητα που βασίζονται σε τιμές ανά τ.μ. ακινήτου , ΤΑΠ / ΕΤΑΚ / ΕΕΤΗΔΕ / ΕΕΤΑ / ΦΟΡΟΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ / ΦΑΠ , βασίζονται σε κάποια βασική τιμή, η οποία στις περιπτώσεις περιοχών μη υπαγομένων στο αντικειμενικό σύστημα, ονομάζεται τιμή εκκίνησης, και η οποία είναι ίδια για όλους του φόρους αλλά κυμαίνεται από περιοχή σε περιοχή ανάλογα με τις εκτιμώμενες τιμές ακινήτων και καθορίζεται από τω υπουργείο οικονομικών. Αυτή είναι η τιμή που αναγράφεται ως « τιμή ζώνης» στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και αφορά τον ΤΑΠ. Με την ίδια αυτή τιμή υπολογίζεται όλοι οι ανωτέρω φόροι , ακόμη και ο φόρος μεταβίβασης ακινήτων.
    Αντίθετα λοιπόν προς τα ανωτέρω, στην περίπτωση του ΕΝΦΙΑ , λαμβάνονται υπόψη όχι αυτές οι τιμές, αλλά τιμές της οποίες από στις πρωτεύουσες των νομών ή της περιφέρειας , όπου υπάρχουν πίνακες αντικειμενικών αξιών, με αποτέλεσμα τα αυξάνονται στα ύψη και οι τιμές του βασικού φόρου αλλά και οι τιμές των ακινήτων, δηλαδή άλλη τιμή βάσει της οποίας εξάγεται η τιμή του ακινήτου και άλλη τιμή φόρου ανά τμ. και την εξαγωγή του βασικού φόρου του ΕΝΦΙΑ. στις εκτός αντικειμενικού προσδιορισμού περιοχές
    Π.χ. Κτίσμα σε χωριό της Κεφαλονιάς 100 τ.μ. με τιμή εκκίνησης 430 Ευρώ θα έπρεπε να πληρώσει ΕΝΦΙΑ 100 χ 2 = 200 Ευρώ. Το σύστημα όμως του ΕΝΦΙΑ δανείζεται ως αντικειμενική αξία 700 Ευρώ, που είναι τιμή Αργοστολίου, και συνεπώς θα πληρώσει 100 χ 2,8 = 280 Ευρώ , δηλαδή αύξηση 40%. (ΕΕΤΗΔΕ πλήρωνε 300, ΕΕΤΑ 255, ΕΝΦΙΑ 280 + αξία του οικοπέδου, δηλαδή θα υπερβεί τα 300 Ευρώ). Εδώ ισχύει το γεγονός που μας παραμύθιαζαν ότι δήθεν μεγαλώνουμε τη φορολογική βάση και επομένως θα πληρώσουμε λιγότερα ;;!!!.
    Άλλο παράδειγμα : Κτίσμα 100 τ.μ. στο Βαρθολομιό, εκτός οικισμού, πλήρωσε 280 Ευρώ (100 χ 2,8) ενώ η αντικειμενική αξία του κτίσματος ήταν 15.000 ευρώ, δηλαδή πλήρωσε το 2% της αντικειμενικής αξίας !!!!. Το κτίσμα εμφανίζεται να έχει αντικειμενική αξία κατά ΕΝΦΙΑ 500-750 Ευρώ το τ.μ. (εξ ου και ο συντελεστής 2,8) και συνεπώς αντικειμενική αξία (50000-75000), ενώ η αντικειμενική του άξια είναι για μεταβίβαση ακινήτων μόνο 15.000 Ευρώ, και σε πενήντα τρία χρόνια θα το έχει πληρώσει ξανά στην εφορία.

    Επειδή στις περιοχές εντός αντικειμενικού προσδιορισμού της αξίας ακινήτων μένουν οι οικονομικά ασθενέστεροι , επιβάλλεται , εκτός των άλλων αδικιών του περιέχει ο εν λόγο νόμος , να διορθωθεί και αυτή του δανεισμού των αντικειμενικών αξίων των κτισμάτων , και να ισχύσουν οι τιμές εκκίνησης , όπως διορθώθηκε η τιμή των οικοπέδων.

    Όσον αφορά τους εθνοπατέρας μας που δήθεν τους κορόιδεψαν και άλλα ψήφισαν και άλλα τους βγήκαν, αφού αναγνωρίζουν ότι έγινε λάθος για τα οικόπεδα γιατί δεν κοίταξαν και τα κτίσματα αλλά πήγαν και ψήφισαν. Και το δύο εδάφια τόσον για τις αντικειμενικές τιμές στα κτίσματα όσον και για το οικόπεδα ήσαν παρόμοια (cope + paste) προ της διορθώσεως των οικοπέδων.

    ΚΑΡΑΠΕΤΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
    210-9730156, 6938368500

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...