Ο Όσκαρ Αρίας, πρώην πρόεδρος της Κόστα Ρίκα και κάτοχος Νόμπελ Ειρήνης, κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση

Ο Όσκαρ Αρίας, πρώην πρόεδρος της Κόστα Ρίκα και κάτοχος Νόμπελ Ειρήνης, κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση

Ο Όσκαρ Αρίας, πρώην πρόεδρος της Κόστα Ρίκα και κάτοχος του βραβείου Νόμπελ για την Ειρήνη, κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση από μία ακτιβίστρια κατά των πυρηνικών.    

Ο Αρίας αρνείται την κατηγορία λέγοντας πως δεν έχει κάνει ποτέ κάτι ενάντια στη θέληση οποιασδήποτε γυναίκες και πως σε όλη την καριέρα του πάλεψε υπέρ της ισότητας των φύλων.    

Ο Αρίας ήταν πρόεδρος της Κόστα Ρίκα από το 1986 έως το 1990 και από το 2006 έως το 2010.  

Το 1987 του απονεμήθηκε το Νόμπελ Ειρήνης για τις προσπάθειες του στον τερματισμό των εμφυλίων πολέμων στην Κεντρική Αμερική.    

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Κόστα Ρίκα, η γυναίκα ισχυρίζεται πως το περιστατικό συνέβη το 2014 στο σπίτι του πρώην προέδρου στο Σαν Χοσέ, όταν εκείνη τον επισκέφθηκε για να συζητήσουν για θέματα του αγώνα κατά των πυρηνικών.  

Η ίδια είπε σε εφημερίδα της Κόστα Ρίκα πως ο Αρίας την άρπαξε, έπιασε τα στήθη της, άρχισε να τη φιλάει και προσπάθησε να βάλει τα δάχτυλα του στα γεννητικά της όργανα. Εκείνη του υπενθύμισε πως είναι παντρεμένος.    

«Δε θυμάμαι τι μου απάντησε αλλά συνέχισε να με αγγίζει. Μετά μου είπε να περιμένω για λίγο και έφυγε από το γραφείο. Δεν ήξερα τι να κάνω. Ένιωθα παγιδευμένη εκείνη τη στιγμή», δηλώνει.      

Το γραφείο του εισαγγελέα επιβεβαίωσε στο Associated Press πως παρέλαβε μία μηνυτήρια αναφορά κατά «ενός ατόμου με το επίθετο Αρίας, η οποία αφορά φερόμενο σεξουαλικό έγκλημα», όμως πρόσθεσε πως βάσει του νόμου δεν μπορεί να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.  

Σύμφωνα με εφημερίδα της Κόστα Ρίκα, η γυναίκα, που τότε ήταν 30 ετών, λέει πως ο Αρίας πρότεινε να συναντηθούν κάπου αλλού και εκείνη το χρησιμοποίησε αυτό σαν δικαιολογία για να φύγει από το σπίτι του.    

Ο πρώην πρόεδρος εξέδωσε σύντομη ανακοίνωση για το θέμα. «Ποτέ δεν ενέργησα με έλλειψη σεβασμού σε καμία γυναίκα ειδικά όσον αφορά τη θέληση της να σχετιστεί με άλλο άτομο. Στη δημόσια παρουσία μου προώθησα την ισότητα των φύλων την οποία θεωρώ αναγκαίο μέσο για τη δημιουργία μιας πιο δίκαιης κοινωνίας για όλους τους ανθρώπους», αναφέρει ο Αρίας.  

Προσθέτει πως μίας και υπάρχει μήνυση εναντίον του δε θα κάνει κάποιο άλλο σχόλιο για την υπόθεση πριν τοποθετηθεί στο δικαστήριο.    

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOSMOS/353586-O-Oskar-Arias-proen-proedros-tes-Kosta-Rika-kai-katochos-Nompel-Eirenes-kategoreitai-gia-sexoyalike-epithese ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...