Ο ύποπτος ρόλος των «αλληλέγγυων» στο Ελληνικό (Εικόνες)

Ποιοι είναι οι αυτόκλητοι προστάτες των προσφύγων και τι εξυπηρετούν

Στο προσκήνιο επανέρχεται ο ύποπτος ρόλος των αυτοαποκαλούμενων «αλληλέγγυων» στους μετανάστες, μετά τα χθεσινά έκτροπα στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Λιγότερα από 30 άτομα αμφιβόλων προθέσεων, «φορώντας» το μανδύα των ανθρωπιστών, μαζί με καμιά 20αρια πρόσφυγες έκλεισαν με το «έτσι θέλω» την είσοδο της δομής φιλοξενίας, εμποδίζοντας τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα να εισέλθει για αυτοψία στο χώρο.

Επί 45 λεπτά δημιουργήθηκε μια απερίγραπτη ένταση, υποκινούμενη από τους ίδιους, με τις εικόνες να μεταδίδονται σε απευθείας σύνδεση από όλα τα κανάλια.

Τα ίδια άτομα, που έστησαν αυτό το σόου σε βάρος των προσφύγων, όλο το προηγούμενο διήμερο διέρρεαν ψευδώς στα ΜΜΕ ότι οι φιλοξενούμενοι αλλοδαποί στο Ελληνικό έχουν προχωρήσει σε απεργία πείνας.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Μουζάλας, όταν τελικά κατάφερε να μπει στο χώρο, διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε καμία απεργία πείνας. Οι πρωταγωνιστές των χθεσινών επεισοδίων είχαν διώξει κακήν κακώς το φορτηγό που μετέφερε τις μερίδες με το φαγητό, στερώντας από τους χιλιάδες φιλοξενούμενους της δομής τη δυνατότητα να γευματίσουν.

Το ίδιο έκαναν αργότερα και με ασθενοφόρο, όταν αυτό έφτασε εκεί προκειμένου να παραλάβει έναν ασθενή.

Οι άνθρωποι που – κατά τα λεγόμενά τους – νοιάζονται για τους πρόσφυγες, τους άφησαν νηστικούς και χωρίς ιατρική περίθαλψη.

Το πρώτο ερώτημα, λοιπόν, είναι ποιοι είναι τελικά οι «αλληλέγγυοι»; Είναι τα ίδια άτομα, που δρούσαν ανεξέλεγκτα και εντελώς ανεύθυνα στην Ειδομένη, πότε ξεσηκώνοντάς τους με ψεύδη περί δήθεν ανοίγματος των κλειστών συνόρων και άλλοτε οργανώνοντάς τους για το κλείσιμο της σιδηροδρομικής γραμμής στην περιοχή.

Το δεύτερο και σημαντικότερο ερώτημα είναι τι εξυπηρετούν; Ο κ. Μουζάλας το κατέστησε χθες απολύτως σαφές. Όλοι αυτοί οι αυτόκλητοι προστάτες των μεταναστών και προσφύγων ενεργούν με βάση την εξυπηρέτηση των πολιτικών τους σκοπιμοτήτων.

Τα κίνητρά τους είναι πολιτικά. Αφενός προσπαθούν να αμαυρώσουν τη τεράστια, καίτοι δύσκολη, προσπάθεια που γίνεται για το προσφυγικό επί ημερών Μουζάλα. Αφετέρου, θέλουν να καπηλευτούν το δράμα των προσφύγων προς όφελος των αριστερών εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων στα οποία ανήκουν.

Η κατάσταση στο Ελληνικό μόνο ειδυλλιακή δεν είναι. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες στοιβάζονται και διαβιούν χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες είναι εξαιρετικά αντίξοες.

Όμως, η παρείσφρηση των ύποπτων «αλληλέγγυων» εκεί  κάνει την κατάσταση πολύ χειρότερη από ό, τι πραγματικά είναι.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως όταν ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής συναντήθηκε χθες με αντιπροσωπεία των προσφύγων, τα είπαν σε καλό κλίμα, χωρίς εντάσεις και επεισόδια.

Ο κ. Μουζάλας τους υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσει να βελτιώσει την ποιότητα του φαγητού, να εξασφαλίσει ζεστό νερό για όλους και να τους παρέχει μεγαλύτερη ιατρική φροντίδα, που είναι και τα βασικά τους αιτήματα.

Ταυτόχρονα, όμως, τους διεμήνυσε πως δεν θα ανεχθεί παραβατικές δράσεις και συμπεριφορές, καλώντας τους να σέβονται τους νόμους της Ελληνικής Πολιτείας.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...