Ο Nότης Μαριάς στην Ευρωβουλή για Panama Papers και Luxleaks

Στα περίφημα Panama Papers και στα Luxleaks αναφέρθηκε ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Καθηγητής, Νότης Μαριάς μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο στις 14 Μαρτίου 2017 με αφορμή τη συζήτηση για την φορολογία των επιχειρήσεων.

Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής «οι αποκαλύψεις των «Panama Papers» και των «Luxleaks» κατέδειξαν ότι τα κράτη μέλη της ΕΕ πρέπει επειγόντως να καταπολεμήσουν τη φοροδιαφυγή, τη φοροαποφυγή, το φορολογικό dumping και τον επιθετικό φορολογικό σχεδιασμό».

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Επιτροπής, η φοροδιαφυγή και η φοροαποφυγή  στοιχίζουν στην Ένωση 1 τρις ευρώ ετησίως, ενώ ο ΟΟΣΑ εκτιμά ότι η απώλεια των εσόδων σε παγκόσμιο επίπεδο ανέρχεται σε 4% έως 10% των συνολικών εσόδων από τη φορολογία εισοδήματος, ποσό που ισοδυναμεί με 75 έως 180 δις ευρώ ετησίως».

Καταλήγοντας ο Νότης Μαριάς είπε: «Ήρθε η ώρα λοιπόν να δημιουργηθεί ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα χωρίς γκρίζες ζώνες και πρακτικές τύπου “taxruling” σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Θα πρέπει όλα τα κράτη μέλη να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να πάρουν μέτρα ώστε οι πολυεθνικές επιχειρήσεις να φορολογούνται στη χώρα όπου πραγματοποιούν τα κέρδη τους, να σταματήσουν να στρέφονται σε φορολογικούς παραδείσους όπως είναι η Ολλανδία ή το Λουξεμβούργο. Επίσης, θα πρέπει να πάψουν να χρησιμοποιούν την πρακτική των ενδοομιλικών συναλλαγών φοροαποφεύγοντας έτσι και στερώντας τους κρατικούς προϋπολογισμούς από τεράστια φορολογικά έσοδα».

Επισυνάπτεται το βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/275558-O-Notes-Marias-sten-Eyroboyle-gia-Panama-Papers-kai-Luxleaks ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...