Πάγκαλος: Επιλογή του Παπανδρέου ο Παπακωνσταντίνου

Πάγκαλος: Επιλογή του Παπανδρέου ο Παπακωνσταντίνου
Λέει ότι δεν ήξερε, αλλά αυτό δεν τον απαλλάσσει, γιατί εκείνος επέλεγε τους υπουργούς του, δήλωσε την Πέμπτη ο Θεόδωρος Πάγκαλος, αναφερόμενος στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και τις τυχόν ευθύνες του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη στη ΝΕΤ, ο κ. Πάγκαλος είπε ότι πολιτικές ευθύνες έχουν όλοι όσοι χειρίστηκαν την υπόθεση και θα κριθούν από τον πολιτικό τους χώρο, σημειώνοντας ότι το ζήτημα των χειρισμών των κ. Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλου θα τεθεί και στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Πάγκαλος άφησε αιχμές κατά του Γ.Παπακωνσταντίνου, λέγοντας ότι ο υπουργός ο οποίος πήρε στα χέρια του τη λίστα έπρεπε να πάει στον πρωθυπουργό και να του δηλώσει ότι θα παραιτηθεί εάν δεν του επιτραπεί να ενημερώσει σχετικά τον πρόεδρο της Βουλής και τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου.

Τόνισε, ακόμα, ότι θα έπρεπε να ελεγχθούν τα πρόσωπα που εμφανίζονται στη λίστα με τις υψηλότερες καταθέσεις, ώστε να διαπιστωθεί εάν τα χρήματα αυτά δικαιολογούνται από την εργασία τους.

Αναφερόμενος στη διερεύνηση της υπόθεσης, ο κ. Πάγκαλος εκτίμησε ότι πιθανότατα θα διεξαχθεί δίκη, διότι -όπως είπε- υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι ο Γ.Παπακωνσταντίνου διέγραψε ονόματα συγγενών του από τη λίστα. «Αυτό είναι ποινικό αδίκημα» τόνισε.

«Νομίζω ότι θα πάμε σε δίκη και νομίζω ότι γι’ αυτά θα αποδειχθεί αν ο κ. Παπακωνσταντίνου το έκανε ή δεν το έκανε. Αν δεν το έκανε, πρέπει να μας πει ποιος το έκανε» δήλωσε ο κ. Πάγκαλος.

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...