Πάνω από 1 δισ. ευρώ έχασε ο Τζ. Σόρος από την εκλογή Τραμπ!

Η εκλογή Τραμπ, κόστισε 1 δις ευρώ στον Τζ. Σόρος!

Πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια έχασε ο γνωστός μεγαλοεπενδυτής  και διαχειριστής hedge fund,  Τζορτζ Σόρος, από την από την απρόσμενη εκλογή Τραμπ! Σύμφωνα με την Wall Street Journal, οι τοποθετήσεις του στην Αμερικανική Χρηματιστηριακή αγορά επηρεάστηκαν από  την ξαφνική  άνοδο των δεικτών, λόγω της απρόσμενης εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ, στην αμερικανική Προεδρία!

Στον αντίποδα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Στάνλεϊ Ντράνκενμίλερ, ένας εκ των πρώην συνεργατών του κ. Σορος, που τον είχε βοηθήσει να κερδίσει πάνω από 1 δις δολάρια ποντάροντας, το 1992, κατά της στερλίνας, είχε προβλέψει τις εξελίξεις και την θετική επίπτωση της εκλογής Τραμπ στην Προεδρία και κατάφερε να βγάλει σημαντικά κέρδη!

Ιστορίες με μεγάλα κέρδη και ακόμα μεγαλύτερες απώλειες, είναι χαρακτηριστικές της κατάστασης που επικρατεί στην αμερικανική αγορά μετά την επικράτηση Τραμπ. Η αμερικανική Οικονομία αλλάζει κατεύθυνση και οι επενδυτές νιώθουν την πίεση για γρήγορη προσαρμογή στην νέα πραγματικότητα.  Το ότι δύο πολύ έμπειροι επενδυτές, είχαν δύο πολύ διαφορετικές αναγνώσεις των εξελίξεων, δείχνει το πόσο απρόβλεπτο έχει γίνει το σκηνικό της αγοράς, σε αυτή την μεταβατική περίοδο.

Η νίκη Τραμπ, ήταν έκπληξη για πολλούς, αλλά ακόμα και από όσους την είχαν προβλέψει σημαντικό ποσοστό, δεν εκτίμησε σωστά τις επιπτώσεις της στην αγορά. Άλλοι περίμεναν μία κατάρρευση στην αξία των μετοχών, ενώ άλλοι σημαντική άνοδο. Οι τελευταίοι, τώρα απολαμβάνουν τα κέρδη τους καθώς ο Dow βρίσκεται σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα και με συνολική άνοδο 9,3% από την ανακοίνωση του αποτελέσματος των εκλογών, φλερτάρει με νέα ρεκόρ. 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...