Πάρτι στην βροχή ο Γιουνές, 3-2 η Ξάνθη τον Παναιτωλικό

Ο Χαμζά Γιουνές έκανε ό,τι ήθελε στο Αγρίνιο. Με ασίστ, ένα γκολ κι ένα κερδισμένο πέναλτι οδήγησε την Ξάνθη σε σπουδαίο «διπλό» (2-3) επί του Παναιτωλικού.

Εξαιρετικός ήταν ο Γιουνές για την ακριτική ομάδα, σημειώνοντας το τρίτο της γκολ (71’) με πέναλτι αλά Πανένκα και παράλληλα ήταν μέσα και στα δύο που είχαν προηγηθεί και τα οποία σημείωσαν ο επίσης πολύ καλός, Τριάδης (19’) και ο Λάζιτς (48’). 

Οι γηπεδούχοι μείωσαν δύο φορές. Αρχικά σε 2-1 με τον Ουάρντα στο 64’ με αυστηρό (έως και ανύπαρκτο) πέναλτι και στο 86’ με τον Ρότσα. 

Ύστερα από ένα μέτριο και αναγνωριστικό πρώτο τέταρτο, όπου ο Παναιτωλικός είχε την κατοχή της μπάλας και ήταν ελαφρώς πιο κινητικός, η αναμέτρηση απέκτησε ενδιαφέρον με τις δύο ομάδες να ανεβάζουν στροφές. Σε αυτό το χρονικό διάστημα η μόνη φάση που έγινε και είναι άξια αναφοράς ήταν ένα σουτ του Βασιλακάκη που πέρασε χωρίς να ανησυχήσει ο Κυριακίδης. 

Οι δύο αντίπαλοι βελτίωσαν την απόδοσή τους, αλλά η Ξάνθη ήταν αυτή που πατούσε πιο καλά, δημιουργούσε καλύτερες προϋποθέσεις για γκολ, έστω και αν πόνταρε κυρίως στην κόντρα επίθεση και είχε ένα πολύ δυνατό δεκάλεπτο και η υπεροχή της καρποφόρησε στο 19’ ύστερα από ωραία αντεπίθεσή της και λάθος του Μάκου. Ο έμπειρος μέσος έχασε την μπάλα ύστερα από την πίεση του Τριάδη. ο εξτρέμ της Ξάνθης μοίρασε στον Γιουνές που ήταν δεξιά και έδωσε ξανά στον συμπαίκτη του που από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. 

Το παιχνίδι απέκτησε πολύ ωραίο ρυθμό και ο Παναιτωλικός μετά το γκολ που δέχθηκε έκλεισε την Ξάνθη στην περιοχή, κερδίζοντας συνεχόμενα κόρνερ. Ωστόσο, αφενός δεν παρουσιάστηκε ήταν ουσιαστικός και δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την καλή του εικόνα σε αυτό χρονικό διάστημα και αφετέρου άφηνε πολλά κενά πίσω και λίγο έλειψε να το πληρώσει. 

Κάτι τέτοιο συνέβη τελικά στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, όπου έκανε το 2-0. Και σε αυτό το γκολ ήταν μέσα ο Γιουνές, ο οποίος είχε πολύ καλή παρουσία στο παιχνίδι. Ύστερα από προσπάθεια του, ο Μάκος έδιωξε την μπάλα πάνω στη γραμμή, αλλά η φάση δεν ολοκληρώθηκε εκεί και το φινάλε της έφερε νέους πανηγυρισμούς για την Ξάνθη. Ο Ντε Λούκας έκανε τη σέντρα στη συνέχεια της φάσης και ο Λάζιτς έκανε με κεφαλιά το 2-0. Το ματς ήταν κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των φιλοξενούμενων από εκεί και πέρα. Ωστόσο, χάρις σε ένα αυστηρό πέναλτι που δόθηκε υπέρ του Παναιτωλικού, όπου σε μονομαχία του Καμαβουάκα με τον Τριάδη και τον Λισγάρα ο Τίκας είδε παράβαση, ο Παναιτωλικός μπήκε και πάλι στο παιχνίδι. Ο ενθουσιασμός της ομάδας του Γιάννη Ματζουράκη δεν κράτησε πολύ. 

Πλησίασε στην ισοφάριση με ένα καλό σουτ του Μύγα στο 70’ και στην αμέσως επόμενη φάση η Ξάνθη κέρδισε πέναλτι (η συγκεκριμένη υπόδειξη ήταν σίγουρα σωστή), όταν ο Κυριακίδης βγήκε με τα πόδια και «κλάδεψε» τον Γιουνές. Ο επιθετικός της ακριτικής ομάδας που είναι μέσα και στα τρία γκολ, πήρε την μπάλα στα χέρια του και με εκτέλεση αλά Πανένκα, ανταμείφθηκε για την πολύ καλή του απόδοση. 

Τομανέ και Τσοκάνης απείλησαν τον Ζίβκοβιτς, που είδε την εστία του να παραβιάζεται από τον Ρότσα (ύστερα από μπαλιά του Λεντέσμα) που νίκησε τη μάχη με τον Φλίσκα και με συρτό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Αυτή ήταν ουσιαστικά η τελευταία φορά που οι γηπεδούχοι αντίκρισαν την αντίπαλη εστία και μετά το 2-3 δεν διεκδίκησαν κάτι καλύτερο από τη μείωση του σκορ. 

Οι συνθέσεις:

Παναιτωλικός (Γιάννης Ματζουράκης): Κυριακίδης, Κούσας, Ρόσα (82′ Λεντέσμα), Μάκος, Φερέιρα (82′ Ρότσα), Μαρκόφσκι, Πάουλο, Μύγας, Καμαβουάκα, Ουάρντα (74′ Τομανέ), Τσοκάνης

Ξάνθη (Ρασβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Τριάδης, Γιουνές (86′ Ράνος), Λουσέρο, Βασιλακάκης (93′ Ορφανίδης), Γουάλας, Φλίσκας, Λάζιτς (91′ Χατζητερζόγλου), Λισγάρας

Πηγή: Ο Φίλαθλος

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...