Πάτρα: Μάχη για να μην διασωληνωθεί ο 9χρονος που νοσεί από κορωνοϊό

Πάτρα: Μάχη για να μην διασωληνωθεί ο 9χρονος που νοσεί από κορωνοϊό
Πάτρα: Μάχη για να μην διασωληνωθεί ο 9χρονος που νοσεί από κορωνοϊό

Μάχη για να αποφύγουν τη διασωλήνωση του 9χρονου Μάριου, που νοσεί από κορωνοϊό, δίνουν οι γιατροί στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών

Το βράδυ της Τετάρτης η υγεία του αγοριού παρουσίασε επιδείνωση.

Συγκεκριμένα, ο καθηγητής Ανδρέας Ηλιάδης σε στενή συνεργασία με το Δημήτρη Γεωργόπουλο, καθηγητή Εντατικολογίας, υπεύθυνο Εντατικών Covid στην Κρήτη, συνεχίζουν την προσπάθεια ώστε να μην χρειαστεί το παιδί να υποστηριχθεί μηχανικά (διασωλήνωση), όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Το μεσημέρι της Πέμπτης αναμένεται εκ νέου σύσκεψη προκειμένου να αποφασιστεί το πώς θα αντιμετωπίσουν την κατάσταση εάν ο 9χρονος δεν παρουσιάσει σημάδια βελτίωσης.

Υπενθυμίζεται πως το παιδί δεν έχει υποκείμενο νόσημα και οι γιατροί περιμένουν από τα ειδικά εργαστήρια να επιβεβαιώσουν αν έχει μολυνθεί από την βρετανική μετάλλαξη του ιού, καθώς και η μητέρα του είναι ανάμεσα στους 11 υγειονομικούς που νόσησαν από το συγκεκριμένο τύπο στο «Άγιος Ανδρέας».

«Βγήκε θετικό μετά από εμένα. Με συμπτώματα, πυρετό. Έντονο πυρετό, υψηλό. Μιλούσα με γιατρό, τον είδαν στο Ρίο το Σάββατο. Δεν τους ανησύχησε κάτι στις εξετάσεις και με έδιωξαν», ανέφερε η μητέρα του μιλώντας στο Mega.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...