Πάτρα: Ουρές και σήμερα έξω από τις τράπεζες και τα ΕΛΤΑ παρά τα μέτρα για τον κορονοϊό – Το μήνυμα του υπουργείου Υγείας για τον συνωστισμό στα ΑΤΜ

Και σήμερα στην Πάτρα, όπως και σε άλλες περιοχές της χώρας, σχηματίστηκαν ουρές έξω από τις τράπεζες και τα ΕΛΤΑ στη Μαιζώνος και Ζαϊμη.

Οι περισσότεροι μεγαλύτεροι σε ηλικία, έσπευσαν για τις συντάξεις, γεγονός που καθιστούσε ιδιαίτερα επικίνδυνη την κατάσταση για τους ίδιους, καθώς έχουν ενταχθεί στις ευπαθείς ομάδες. 

Και χθες, όμως, επικρατούσε η ίδια κατάσταση, ενώ διπλοπαρκαρισμένοι ήταν οι περισσότεροι δρόμοι της πόλης! 

Προβληματισμό επίσης, προκαλούν σημερινές εικόνες έξω από τραπεζικό κατάστημα στον Πειραιά, παρά τις συστάσεις για τον κορωνοϊό.

Σε εικόνες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, φαίνονται συνταξιούχοι να έχουν συγκεντρωθεί έξω από τραπεζικό κατάστημα χωρίς να κρατούν ασφαλείς αποστάσεις ο ένας από τον άλλο. Υπενθυμίζεται ότι οι ηλικιωμένοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και θα πρέπει να λαμβάνουν όλα τα μέτρα ασφαλείας προκειμένου να προστατευθούν από τον κορωνοϊό.

Το μήνυμα του υπουργείου Υγείας για τον συνωστισμό στα ΑΤΜ

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Υγείας ανάρτησε ένα βίντεο, στο οποίο δίνει συμβουλές στους ηλικιωμένους και τους ανθρώπους που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες για τον κορωνοϊό, να αποφύγουν τις ουρές στα ταμεία, αλλά και τα ΑΤΜ. Στο μήνυμα του υπουργείου, τονίζουν προς τους πολίτες να βοηθήσουν τους ηλικιωμένους στις οικογένειές τους και να κάνουν ηλεκτρονικά τις συναλλαγές τους, ώστε να μείνουν ασφαλείς από τον κίνδυνο να μολυνθούν.
«Οι ηλικιωμένοι και ευάλωτοι συμπολίτες μας πρέπει να μείνουν μακριά από γκισέ τραπεζών και ΑΤΜ. Για να μειώσουμε την έκθεσή μας στον κορωνοϊό, βοηθάμε τους γονείς μας, τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας να μάθουν να κάνουν συναλλαγές ηλεκτρονικά. Πληρώνουμε λογαριασμούς ηλεκτρονικά και με την χρεωστική μας κάρτα. Επιμένουμε: Δεν χρειάζεται να πάνε στο τραπεζικό κατάστημα ώστε να μην κινδυνέψουν. Να μείνουν ασφαλείς. Προστατεύουμε τις ευπαθείς ομάδες», είναι το μήνυμα του υπουργείου Υγείας.

tempo24.news



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...