Πάτρα: Ο πατέρας της 27χρονης παιδοκτόνου “λύνει” τη σιωπή του – Τι φοβάται

“Δεν ήξερα την κατάσταση, εάν την ήξερα θα άφηνα έτσι το παιδί μου.Αν ήξερα κάτι θα άφηνα το παιδί μου σε αυτή την κατάσταση; Πόσο ηλίθιος πατέρας ήμουν εγώ που δεν μπόρεσα να καταλάβω ότι το παιδί μου ήταν σε αυτή την θέση;”δηλώνει ο πατέρας της 27χρονης που κατηγορείται για το θάνατο του μόλις δυο ημερών βρέφους της, που βρέθηκε νεκρό στην Πλάζ της Αγυιάς στην Πάτρα, το μεσημέρι της Τετάρτης.

456_10_0.jpg

Ο άνδρας συγκλονισμένος μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Star, ανέφερε πως εκείνο που είχε πει στην κόρη του ήταν πως δεν ενέκρινε τη σχέση της, χωρίς όμως να γνωρίζει πως κυοφορούσε “Στη σχέση της είχα αντιδράσει πολύ. Δεν τον ήθελα, αλλά η κόρη μου δεν το κατάλαβε. Είχαμε άλλα όνειρα. Αυτό ήταν τελικά, ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη από την κόρη μου, ήξερε και ότι εμείς δεν τον θέλαμε και κατάληξε εκεί που κατάληξε”. Όταν αποκαλύφθηκε με τον πιο μακάβριο τρόπο το μυστικό της 27χρονης, η αντίδραση του ήταν “γιατί δεν μου το είπες; γιατί δεν το έφερνες σ’ εμένα να τα μεγαλώσω”. Ο πατέρας της 27χρονης πλέον εκφράζει φόβους για την κατάσταση της υγείας της. “Φοβάμαι μη χάσω και το παιδί μου” ανέφερε, επισημαίνοντας πως από χθες αρχίζει να συνειδητοποιεί τι έκανε και συνεχώς κλαίει. “Κλαίει κλαιεί με κοιτά, με αγκαλιάζει και κλαίει”, δηλώνει ο τραγικός πατέρας.

Υπενθυμίζετα, πως η νεαρή παραμένει φρουρούμενη στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Πατρών “Αγιος Ανδρέας”, όπου μεταφέρθηκε αμέσως μετά την προσαγωγή της στην Εισαγγελέα Πατρών, όπου της άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Παρακολουθείται από ψυχολογό. Τις επόμενες ημέρες θα οδηγηθεί ενώπιον του Ανακριτή για ν’ απολογηθεί μετά την προθεσμία που ζήτησε και πήρε.

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης της Γιάννη Αποστολόπουλο,  η 27χρονη  επέλεξε συνειδητά να μη διακόψει την εγκυμοσύνη της. 

Με αυτή την απόφαση όμως ήταν αντίθετος ο σύντροφός της και πατέρας του παιδιού τους. Από τη στιγμή που εκείνος είπε ότι δεν ήθελε το μωρό οι δυο τους χώρισαν και δεν είχαν από εκείνη τη στιγμή καμία επαφή.

«Βρίσκεται από χθες το βράδυ στο νοσοκομείο της Πάτρας … θα μπορέσω να πάρω τις απαντήσεις …τις πρώτες φορές που μίλησα μαζί της, για να είμαι ειλικρινής, είναι σε τέτοια σύγχυση που οι απαντήσεις ήταν σχεδόν αδύνατες, όπως και η επικοινωνία», δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Open, κάνοντας παράλληλα λόγο για τραγική φιγούρα αλλά και για περιστατικό που θα μπορούσε να αποφευχθεί.

Ακόμα σημείωσε ότι η γυναίκα είχε κρύψει την εγκυμοσύνη από τους συγγενείς της και από τους δικούς της ανθρώπους. «Την εγκυμοσύνη την προχώρησε συνειδητά. Δεν ήθελε να διακόψει την κύηση», είπε. «Αν κάποιος θέλει να υιοθετήσει την εκδοχή ότι ήθελε να φονεύσει το παιδί, θεωρώ ότι δεν υπάρχει ότι δεν υπάρχει άλλη εκδοχή από την οργανική ψυχική και σωματική διαταραχή που προκαλεί ο τοκετός σε μία γυναίκα.

Ζητάμε το αδίκημα της παιδοκτονίας κι όχι ανθρωποκτονία» πρόσθεσε ο Γιάννης Αποστολόπουλος. «Αν σε αυτή την περίπτωση δεν έχουμε το αδίκημα της παιδοκτονίας, τότε πρέπει να καταργηθεί» είπε ενώ αποκάλυψε πως η γυναίκα είχε ενημερώσει τον πατέρα του παιδιού πως θα συνέχιζε εκείνος την κύηση κι αυτός δεν ήθελε. «Ήταν ο λόγος που χώρισαν. Δεν είχαν επαφή έκτοτε. Σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να αφήσει το παιδί λόγω ερωτικής απογοήτευσης»

Ο κ. Αποστολόπουλος κατέληξε λέγοντας ότι η γυναίκα είναι σε μεγάλη σύγχυση: «Δεν έχει μια ροή λόγου, δεν έχει καθαρή σκέψη, δεν μπορεί να πάει το μυαλό κάποιου σε διαφορετική περίπτωση. Στην επιλόχεια κατάθλιψη δεν λειτουργείς λογικά».

tempo24.news



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...