Πάτρα: Πέθανε ο γιατρός Κωνσταντίνος Τρίγκας

Πέθανε σήμερα Τρίτη ο γνωστός νεφρολόγος κι επικεφαλής του «Κυανού Σταυρού Πατρών Α.Ε.», Κωνσταντίνος Τρίγκας που λειτουργεί επί της οδού Γερμανού.

Ο Κωνσταντίνος Τρίγκας υπήρξε ένας πρωτοπόρος ιατρός στην ειδικότητα της νεφρολογίας και είχε βοηθήσει πολλούς ασθενείς. Ήταν πάντοτε ένας χαμογελαστός και ευγενής άνθρωπος και ένας εξαιρετικός επιστήμων στο λειτούργημα της ιατρικής.

Είχε δημιουργήσει μία ωραία οικογένεια με την αγαπημένη του σύζυγο, Καίτη. Εκτός από την Κωνστάντζα και τον Παναγιώτη απέκτησαν και την κόρη τους, Νατάσα, η οποία διαμένει μόνιμα στην Αθήνα ενώ ο Κωνσταντίνος Τρίγκας ευτύχησε να δει εν ζωή και οκτώ εγγόνια.

Η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη στις 4:00 το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα.

Ο Κωνσταντίνος Τρίγκας γεννήθηκε στις 10 Μαΐου 1938 στο Αχαϊκό. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Αμβούργου με άριστε. Ολοκλήρωσε την ειδικότητα Παθολογίας στην Πάτρα και το Αμβούργο.

Το διδακτορικό του το έκανε από το 1972 έως το 1975 στο Πανεπιστήμιο της Κολωνίας και παράλληλα πήρε την ειδικότητά του στην Παθολογιία-Νεφρολογία.

Το 1976 άνοιξε στην Πάτρα την ιδιωτική Κλινική «Ευαγγελισμός», το πρώτο κέντρο αιμοκάθαρσης στην επαρχεία.

Υπήρξε μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρίας, του EDTA (Σύλλογος Νεφρολόγων Ευρώπης), της Γερμανικής Εταιρείας Νεφρολόγων και της Εταιρείας Παθολόγων Γερμανίας.

Επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων να γίνουν δωρεές στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (IBAN GR 8401 4011 5011 5002 1012 39950- Alpha Bank).

thebest.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...