Πάτρα: Στη… φάκα ένας εκ των ληστών με τις βαριοπούλες και τα καλάσνικοφ – Είχαν ληστέψει την Εθνική Τράπεζα με λεία 470.000 ευρώ

silipsi

Το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Παπαφλέσσα στην Πάτρα με λεία σχεδόν μισό εκατομμύριο ευρώ, ήταν ένας από τους στόχους που είχε «χτυπήσει» κατά τα χρόνια δράσης της η εγκληματική ορ&g amma;άνωση, μέλος της οποίας συνελήφθη σήμερα το πρωί από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής σε συντονισμένη επιχείρηση, με τη συνδρομή της ΕΚΑΜ στον Άγιο Ανδρέα &Alp ha;ττικής.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας ο 43χρονος Έλληνας, ήταν ένας από τους πλέον επικίνδυνους κακοποιούς, ο οποίος ενέχεται σε σωρεία ένοπλων ληστειών σε διάφορες περιοχές τη χώρας, κα&thet a;ώς και σε περιπτώσεις πυροβολισμών κατά αστυνομικών.

 

Πρόκειται για τον Χρήστο Λούντζη, στέλεχος της εγκληματικής και διαβόητης συμμορίας των αδελφών Γρηγοράκου.

 

Σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης, καθώς συμμετείχε σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε συστηματικά ένοπλες ληστείες σε τράπεζες και χρηματαποστολές, καθώς και & kappa;λοπές οχημάτων που χρησιμοποιούσαν για την εγκληματική τους δραστηριότητα.

 

Πιο συγκεκριμένα, ο συλληφθείς μαζί με άλλους συνεργούς του είχαν συγκροτήσει, τουλάχιστον από το 2010, εγκληματική οργάνωση με ιεραρχική εσωτερική δομή και συγκεκριμένη μεθοδολογία &del ta;ράσης. Με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, διέπρατταν ένοπλες ληστείες σε υποκαταστήματα τραπεζών και σε χρηματαποστολές, ενώ σε μία περίπτωση αφαίρεσαν ολόκληρο αυτόματο μηχάνημα ανάλ&et a;ψης μετρητών (ΑΤΜ). Χαρακτηριστικό της δράσης τους είναι ότι σε αρκετές περιπτώσεις δεν δίσταζαν να πυροβολήσουν κατά αστυνομικών για να αποφύγουν τη σύλληψη.

 

Επιπλέον χαρακτηριστικό της δράσης τους είναι ότι ενεργούσαν με συγκεκριμένους και διακριτούς ρόλους μεταξύ τους, όπως κατοπτεύοντες, τσιλιαδόροι, εκτελεστικά μέλη και συντονιστές &epsilon ;πικοινωνίας με τη χρήση κινητών τηλεφώνων, τα οποία άλλαζαν σε κάθε περίπτωση.

 

Η ομάδα αυτή, για την επίτευξη των εγκληματικών σκοπών της, ενοικίαζε χώρους-διαμερίσματα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος (Καλαμάτα, Πάτρα, Αττική και αλλού), τα οποία χρησιμοποιούσε και ως &laq uo;ορμητήρια» για την εγκληματική της δραστηριότητα. Μέσα σε αυτούς τους χώρους απέκρυπτε αντικείμενα που προορίζονταν για τη διάπραξη ληστειών, όπως τον οπλισμό τους, είδη ρουχισμού, βαριοπού&lambda ;ες, φιάλες οξυγόνου, κράνη κ.λπ.

 

Για να διαπράξουν τις ληστείες, χρησιμοποιούσαν οχήματα (επιβατηγά, φορτηγά και δίκυκλες μοτοσικλέτες) τα οποία έκλεβαν από διάφορες περιοχές της χώρας και τοποθετούσαν σε αυτά πλαστές π& iota;νακίδες. Επίσης, χρησιμοποιούσαν βαριοπούλες, με τις οποίες έσπαγαν τις τζαμαρίες από τις εισόδους των τραπεζικών καταστημάτων ή τα ειδικά κουτιά μεταφοράς χρημάτων στις

περιπτώσεις των χρημ& alpha;ταποστολών.

 

Μέχρι στιγμής, έχει ταυτοποιηθεί η συμμετοχή του 43χρονου στις παρακάτω εγκληματικές πράξεις: σε 18 ένοπλες ληστείες σε υποκαταστήματα τραπεζών και κατά υπαλλήλων χρηματαποστολών ιδιωτικών & epsilon;ταιρειών παροχής υπηρεσιών ασφάλειας, σε 5 απόπειρες ληστειών και πάλι κατά υποκαταστημάτων τραπεζών και υπαλλήλων χρηματαποστολών, σε 16 κλοπές οχημάτων και σε 3 περιπτώσεις ένοπλων αντιπαραθσεων με αστυνομικούς σε Αττική και Καλαμάτα.

 

 

 

Οι ληστείες που διέπραξαν στην Πάτρα

 

 

 

Στη συμμορία στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από δέκα Έλληνες ποινικοί, εμπλέκονται σε ληστείες στην Περιφέρεια, ανάμεσά τους και τρεις στην Πάτρα, η πρώτη στις 21 Ιανουαρίου του 2011, όπου έσπα&sig ma;αν με βαριοπούλα τη γυάλινη είσοδο υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Παπαφλέσσα Πάτρα και αφαίρεσαν 493.000 ευρώ.

 

Στις 9 Μαρτίου 2012 το πρωί, έξω από υποκατάστημα της Alpha τράπεζας στην πλατεία Παπανδρέου στην πάτρα, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους, με την απειλή καλάσνικοφ ακινητοποίησαν υπάλληλο χρηματαποστολής &epsi lon;ταιρείας παροχής

υπηρεσιών ασφαλείας και του αφαίρεσαν 50.000 ευρώ.

 

Στις 24 Φεβρουαρίου 2012 το πρωί έξω από υποκατάστημα της Εμπορικής τράπεζας στην Αγία Σοφία Πάτρα, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους, ακινητοποίησαν με την απειλή καλάσνικοφ υπάλληλο χρηματαποστολή ς εταιρείας υπηρεσιών ασφαλείας και αφαίρεσαν 100.000 ευρώ.

 

Παράλληλα τις 3-4 Ιουνίου 2010 είχαν κλέψει από την Πάτρα δίκυκλη μοτοσικλέτα ενώ, στις 15 Οκτωβρίου 2010 είχαν ληστέψει υποκατάστημα τράπεζας στο Αγρίνιο, όπου αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 240.000 ευρώ.
Η συμμορία πήρε το εν λόγω όνομα διότι τα μέλη της χρησιμοποιούσαν συνήθως βαριοπούλες για να σπάνε τις βιτρίνες των υποκαταστημάτων και στη συνέχεια, οπλισμένα με όπλα τύπου καλάσνικοφ, έμπαιναν & mu;έσα και άρπαζαν τα χρήματα.Να σημειωθεί ότι η σπείρα είχε νοικιάσει διαμέρισμα και στην Πάτρα, ενώ μετά τον εντοπισμό τους σε σπίτι στην Καλαμάτα και την ανταπόδοση πυρών με τους αστυνομικούς, είχαν κλέψει από περαστικό Ι.Χ. α&upsilo n;τοκίνητο το οποίο εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένο και καμένο στην περιοχή της Οβρυάς στην Αχαΐα.

patratime.gr

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...