Πάτρα: Συνεχές ωράριο (9πμ – 5μμ) θα εφαρμόσουν οι φαρμακοποιοί – Δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στο Φαρμακείο

Αλλαγές στην λειτουργία των φαρμακείων αποφάσισε ομόφωνα το Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας, που αφορούν στον τρόπο εξυπηρέτησης του κοινού εφόσον δεν θα επιτρέπεται η είσοδος του κοινού στο εσωτερικό του χώρου, ενώ παράλληλα αλλάζει το ωράριο λειτουργίας το οποίο πλέον θα είναι συνεχές από 9 π.μ. έως 5 μ.μ. και η αρχή θα γίνει από την ερχόμενη Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020.

Οι αποφάσεις για τροποποίηση του ωραρίου των φαρμακείων ελήφθησαν λόγω των έκτακτων συνθηκών που έχουν ανακύψει ως αποτέλεσμα της απαγόρευσης κυκλοφορίας. 

Η απόφαση του Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας που ελήφθη ομόφωνα αναφέρει τα εξής:

” ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

Σύσταση προς όλα τα μέλη του Φ.Σ.Αχ. για λειτουργία των φαρμακείων αυστηρά χωρίς είσοδο του κοινού στο εσωτερικό του φαρμακείου εφαρμόζοντας προηγούμενη απόφαση. Ο τρόπος που θα υλοποιηθεί από τα φαρμακεία η σύστασή μας περί μη εισόδου του Κοινού εξαρτάται από τη χωροταξική διαμόρφωση του κάθε φαρμακείου και κάθε συνάδελφος θα πρέπει να καθορίσει επακριβώς τον τρόπο λειτουργείας του. Δηλαδή η είσοδος μπορεί να αποκλειστεί είτε με χρήση ρολών ασφαλείας και εξυπηρέτηση από θυρίδα είτε με την πόρτα κλειστή και εξυπηρέτηση από φινιστρίνι ή με κάποιο φυσικό εμπόδιο (αν τα ρολά είναι ανοιχτα) ή με όποιο άλλο τρόπο ταιριάζει στο κάθε φαρμακείο. Ημερομηνία έναρξης του συστηνόμενου μέτρου προτείνεται να είναι η 25/03/20 για τα εφημερεύοντα και η 26/03/20 για τα υπόλοιπα έτσι ώστε η αυριανή μέρα να είναι ημέρα προετοιμασίας για την ομαλότερη μετάβαση στο νέο τρόπο λειτουργίας. Επαναλαμβάνουμε ότι η σύσταση του Δ.Σ. έχει ως σκοπό να λειτουργήσουμε τα φαρμακεία μας με καλύτερες συνθήκες υγειονομικής ασφάλειας για εμάς και τους εργαζόμενούς μας. Διαφορετική αντιμετώπιση του ζητήματος θέτει τον καθένα από εμάς προ των ευθυνών του απέναντι στον εαυτό του, τους υπαλλήλους του και το Κοινό. Υπενθυμίζουμε την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων που έχουμε μέχρι τώρα υιοθετήσει και ας μη μας διαφεύγει το γεγονός ότι η εξυπηρέτηση μέσω θυρίδας ή ρολών δε μας προστατεύει απόλυτα (δεν ξεχνάμε μάσκα-γάντια-αποστάσεις ασφαλείας).

ΩΡΑΡΙΟ
Αποφάσισαμε να τροποποιήσουμε το ωράριο εργασίας μας ως εξής: συνεχές ωράριο από Δευτέρα έως και Παρασκευή 09:00-17:00. Το ωράριο είναι δεσμευτικό για όλα τα μέλη του Φ.Σ.Αχ. και αφορά τόσο τα φαρμακεία του Δήμου Πατρέων και όμορων Δήμων, όσο τα φαρμακεία των άλλων Δήμων αλλά και τα μονοεδρικά. Το ωράριο τροποποιείται λόγω των έκτακτων συνθηκών που έχουν ανακύψει ως αποτέλεσμα της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Για αυτό το λόγο θα είναι προσωρινό όσο διαρκεί η απαγόρευση κυκλοφορίας. Φροντίζουμε να έχουμε συγκεντρωμένες τις ώρες λειτουργίας προς ελαχιστοποίηση τόσο των δικών μας μετακινήσεων αλλά και των επισκέψεων του Κοινού, με ένα ωράριο που θα είναι πλήρως κατανοητό από τους πολίτες.

ΔΙΗΜΕΡΕΥΣΕΙΣ/ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ
Τα εφημερεύοντα φαρμακεία από Δευτέρα έως και Παρασκευή θα λειτουργούν με ωράριο 17:00-21:00. Για τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη είναι τα ισχύοντα όπως αναγράφονται στις Καρτέλες Εφημεριών που ήδη έχετε. Για το Σαββατοκύριακο ως έχουν. Για τις ημέρες Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή θα οριστούν εφημερεύοντα φαρμακεία ξεκινώντας από το γκρουπ 1 των πινάκων εφημεριών το οποίο θα εργαστεί ως εφημερεύον την πρώτη μέρα που ίσχυσει το νέο ωράριο δηλαδή 26/03/20. Η εφαρμογή του τροποποιημένου ωραρίου θα ανακοινωθεί μετά την έγκρισή του από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (την ώρα που γράφονταν αυτές οι γρμμές, ελήφθη η απόφαση από την Περιφέρεια).
Τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία της Πάτρας θα έχουν ωράριο 21:00-09:00(επομένης ημέρας) και θα παραμένουν ανοιχτά και τα δυο για όλη τη διάρκεια της διανυκτέρευσης.
Η ενημέρωση των Πινάκων Εφημεριών θα υλοποιηθεί με αποστολή εβδομαδιαίων αρχείων τα οποία θα εκτυπώνονται και θα αναρτώνται στις προθήκες σας. Η ενημέρωση των πολιτών θα πρέπει να επικοινωνηθεί από όλους εμάς και ο Σύλλογος θα φροντίσει για πρωτοσέλιδες καταχωρήσεις στον τοπικό Τύπο.
Οι παραπάνω τροποποιήσεις των εφημεριών αφορούν αποκλειστικά και μόνο τον παλιό Καποδιστριακο Δήμο Πάτρας. Για τη Δύμη το διανυκτερέυον φαρμακείο θα παραμένει από 17:00 έως 09:00 πρωί και το Σαββατοκύριακο ώς έχει. Στους υπόλοιπους όμορους Δήμους, 17:00 υποχρεωτικό κλείσιμο και έως 22:30 το εφημερεύον των Πινάκων. Για μονοεδρικα, διεδρικά και τριεδρικά στις 17:00 κλείνει το φαρμακείο. Το παραπάνω ωράριο από τη στιγμή που θα υπογραφεί από την Περιφέρεια παραμένει δεσμευτικό και η παραβίασή του έχει τις προβλεπόμενες πειθαρχικές κυρώσεις αλλά και πρόσθετες ποινικές μιας και βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Επιδιώκουμε να δώσουμε λύση σε όποιες απορίες/δυσχέρειες δημιουργηθούν. Είναι μια προσωρινή κατάσταση την οποία προσπαθούμε και θα επιτυχουμε να αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και μέσα από αυτή ο Σύλλογός μας θα καταφέρει να παραμείνει ενωμένος και αλώβητος βιολογικά. Φροντίζουμε για εμάς – Φροντίζουμε για όλους.

Ο πρόεδρος του ΔΣ Ανδρέας Σοφιανόπουλος”

tempo24.news



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...