Τα μαγαζιά της Εστίασης την ερχόμενη Δευτέρα στην Πάτρα θα έχουν την ένδειξη «κλειστόν». Αυτή θα είναι η απάντηση των καταστηματαρχών στα νέα μέτρα που τίθενται σε ισχύ από το Σάββατο, αλλά και στα παλιά που έχουν κάνει τη ζωή τους δύσκολη και τους έχουν μετατρέψει από μαγαζάτορες σε ελεγκτές όπως λένε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr ήδη εδώ και μια ώρα γίνεται συλλογή υπογραφών μελών του ΣΚΕΑΝΑ για το κλείσιμο της ερχόμενης Δευτέρας 8 Νοεμβρίου, με ομόφωνα έως ώρας αποτελέσματα.

Όπως λένε στο thebest.gr άνθρωποι του ΣΚΕΑΝΑ, η κινητοποίηση αυτή γίνεται για μια σειρά προβλημάτων που αφορούν την Εστίαση στον καιρό του κορωνοϊού και έχουν κάνει τη ζωή τους δύσκολη. Μέσα στο πακέτο των αιτημάτων θα είναι ακόμη και οι υπέρογκοι λογαριασμοί ρεύματος που έφτασαν στα γραμματοκιβώτιά τους ως απόρροια των αυξήσεων στο ρεύμα.
Τα τελευταία μέτρα τα οποία θα συνοδεύονται και από εντατικούς ελέγχους, είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι, καθώς ήδη η μειωμένη πελατεία, θα μειωθεί ακόμη περισσότερο εξαιτίας των ράπιντ τέστ τα οποία θα μετατρέψουν σε πολυτέλεια ακόμη και το να πιεί κανείς έναν καφέ.
«Μέχρι πότε θα πληρώνει η Εστίαση για τα πάντα;» ρωτούν, ενώ ήδη επιχειρείται συζήτηση και συντονισμός των δράσεων και με άλλους διαμαρτυρόμενους συλλόγους αρχής γενομένης από τους εμπόρους, προκειμένου να επιδιωχθεί γενικό κλείσιμο καταστημάτων την ερχόμενη Δευτέρα.

Υπνεθυμίζεται ότι σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες, ο ΣΚΕΑΝΑ ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

Σε ανακοίνωση του ο ΣΚΕΑΝΑ – Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Αχαΐας εκφράζει την έκδηλη αγωνία του για την κατάσταση που επικρατεί με τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων και των νοσηλειών και υπογραμμίζει πως 2 χρόνια τώρα ότι ζήτησε και αποφάσισε η κυβέρνηση για την προστασία από τον covid το έκαναν. Ωστόσο διερωτώνται απευθυνόμενοι στην κυβέρνηση για πόσο η εστίαση θα αντέχει να σηκώνει το βάρος της ανεπάρκειας του συστήματος υγείας.

Το κείμενο του ΣΚΕΑΝΑ αναλυτικά έχει ως εξής:

Δύο χρόνια, Κύριοι της Κυβέρνησης,

Ζητήσατε εμβόλια, είπαμε ναι

Ζητήσατε μάσκες και μέτρα στα μαγαζιά μας, είπαμε ναι

Ζητήσατε αποστάσεις, είπαμε ναι

Μας αναγκάσατε να γίνουμε ελεγκτικοί μηχανισμοί και να αστυνομεύουμε τα ίδια μας τα μαγαζιά, το κάναμε.

Μας αναγκάσατε να έχουμε smartphone, tablet και internet στις επιχειρήσεις μας για να μπορούμε να εκτελούμε τους ελέγχους, το κάναμε.

Μας ζητήσατε να εφαρμόσουμε κοινωνικό διαχωρισμό στους πελάτες μας, σε εμβολιασμένους και μη, το κάναμε.

Τώρα μας ζητάτε να τους αποκλείσουμε και από τους εξωτερικούς χώρους, ζητώντας rapid test, κάνοντας μας σχεδόν απαγορευτικούς και μειώνοντας μας κι άλλο το εν δυνάμει πελατολόγιο μας.

Εφόσον λοιπόν επιβάλλετε τεστ στον κόσμο για να διασκεδάσει, να ξεχαστεί και να περάσει όμορφα, ας εφαρμοστεί τουλάχιστον το μέτρο αυτό, με την δυνατότητα που δίνει και για τους εσωτερικούς χώρους.

Παράλληλα με όλους τους περιορισμούς καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε το κύμα αυξήσεων στην ενέργεια, την μετακίνηση, το κόστος υλικών, τα τρόφιμα, τα υλικά συσκευασίας καθώς επίσης και τα υπέρογκα πρόστιμα.

Για πόσο πιστεύετε ότι η εστίαση αντέχει να σηκώνει το βάρος της ανεπάρκειας του συστήματος υγείας;

Έχετε αναλογιστεί πόσα ήταν τα έσοδά σας από την ημέρα επαναλειτουργίας της εστίασης;

Έχετε αναρωτηθεί τι θα συμβεί όταν θα αρχίσουν οι επιχειρήσεις να πτωχεύουν η μία μετά την άλλη καθώς και τις εκατοντάδες χιλιάδες ανέργων που θα προκύψουν;

Έχετε αναλογιστεί το μέγεθος της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που έρχεται;

thebest.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...