Αυστηροί με τους ελέγχους στις εισόδους  θα είναι και αύριο οι Πατρινοί έμποροι που περιμένουν εδώ και καιρό την Black Friday προκειμένου να αυξήσουν τον τζίρο τους. Ο φόβος του προστίμου και το λουκέτο που επιβάλλεται σε περιπτώσεις που διαπιστωθεί ότι δεν γίνεται η τήρηση των απαιτούμενων μέτρων δεν τους αφήνει, όπως εξηγούν, κανένα περιθώριο.

‘Όπως εξηγεί ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας, Κώστας Ζαφειρόπουλος, «η αλήθεια είναι ότι άγχος μας για αύριο είναι να μπει κόσμος στα μαγαζιά μας. Γιατί κόσμος δεν μπαίνει τελευταία. Θα φανεί αν περιμένει την αυριανή μέρα του για να κάνει αγορές σε χαμηλές τιμές. Σαφώς μας προβληματίζει τι θα γίνει με τους ελέγχους, αν ξαφνικά βρεθούμε μπροστά σε πολύ κόσμο. Σίγουρα θα έχουμε ένα κάπως διευρυμένο ωράριο οπότε θα εξυπηρετηθούν όλοι. Το θέμα είναι να βγουν οι καταναλωτές στα μαγαζιά. Τα περισσότερα καταστήματα σκέφτονται να μείνουν ανοιχτά και το μεσημέρι.  Θα υπάρχουν και προσφορές υπέρ των καταναλωτών φυσικά».

Όπως ξεκαθαρίζει: «Σε αυτό που είμαστε κάθετοι είναι ότι θα γίνονται οι έλεγχοι στις εισόδους των καταστημάτων όπως πρέπει. Είναι υποχρεωμένοι όλοι, και από την πλευρά μας δεν πρόκειται να χαριστούμε σε αυτό το θέμα. Είναι αδιαπραγμάτευτο. Όποιος επιτρέψει να μπει κάποιος  που δεν έχει πιστοποιητικό ή αρνητικό rapid, παρανομεί και είναι εις βάρος του. Εάν οι αρμόδιες αρχές διαπιστώσουν τέτοιες περιπτώσεις, επιβάλλεται πρόστιμο 5.000 ευρώ και λουκέτο 15 ημερών. Ένα μαγαζί δεν μπορεί να μείνει κλειστό τόσες μέρες, είναι καταστροφικό. Και για μια ακόμα φορά ζητάμε από τον κόσμο να στηρίξει τα τοπικά καταστήματα».

Πηγή thebest.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...