Πέθανε και ο τελευταίος Τούρκος που είχε ανέβει στα Ίμια!

Πέθανε και ο τελευταίος Τούρκος που είχε ανέβει στα Ίμια!
Πέθανε και ο τελευταίος από τους Τούρκους κομάντος που είχαν ανέβει το 1996 στη βραχονησίδα των Ιμίων, σε μια ακραία κλιμάκωση που λίγο έλειψε να οδηγήσει τις δυο χώρες σε πολεμική σύγκρουση.

Ο λόγος για τον απόστρατο αξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας Ενγκίν Ερκμάν, ο οποίος βρέθηκε νεκρός από διαρροή υγραερίου στο σπίτι του, την ώρα που κοιμόταν, προκαλώντας το παρακάτω δημοσίευμα της εφημερίδας “Turkiye”: “Νεκρός από αέριο ο κατακτητής των Καρντάκ”, με την υπενθύμιση ότι οι Τούρκοι ονομάζουν Καρντάκ τα Ίμια.

Ο θάνατος του τελευταίου επιζώντα της επιχείρησης των Ιμίων, ήρθε να… βάλει φωτιά και πάλι σε σενάρια συνωμοσίας στα τουρκικό διαδίκτυο, σε κοινότητες συζητήσεων και στα social media, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι στη γειτονική χώρα, οι οποίοι συνδέουν τους θανάτους όλων των μελών της ομάδας των επίλεκτων δυνάμεων που κατέλαβαν το 1996 τα Ίμια με… ελληνικό δάχτυλο.

Αυτή τη φορά πάντως, ο τουρκικός Τύπος κράτησε αποστάσεις από τέτοια σενάρια συνωμοσίας, σε μια προσπάθεια αποφόρτισης της κοινής γνώμης.

ΕΘΝΙΚΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...