Πέθανε ο θρυλικός σκηνοθέτης και animator, Τζιν Ντάιτς

Πέθανε ο θρυλικός σκηνοθέτης και animator, Τζιν Ντάιτς
Πέθανε ο θρυλικός σκηνοθέτης και animator, Τζιν Ντάιτς


21/04/2020 – 11:05

Σε ηλικία 95 ετών «έφυγε» τη νύχτα ο animator, σκηνοθέτης και παραγωγός, Τζιν Ντάιτς, στο διαμέρισμά του στην Πράγα, όπως ανακοίνωσε ο εκδότης αναφέροντας ότι ο θάνατός του ήταν απροσδόκητος, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ήταν ο δημιουργός της σειράς «Tom Terrific» και είχε σκηνοθετήσει επίσης 13 επεισόδια της σειράς «Τομ και Τζέρι» και ορισμένα του «Ποπάι του ναύτη».

Μέχρι το 2008, ο Ντάιτς είχε σκηνοθετήσει 37 ταινίες κινουμένων σχεδίων για τα Western Woods Studios, μεταξύ των οποίων την «Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» το 1966.

 

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του κέρδισε πολλά σημαντικά βραβεία, όπως Όσκαρ καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων το 1960 με την ταινία «Munro», ενώ ήταν υποψήφιος για το χρυσό αγαλματίδιο  και το 1964 για τα «Here’s Nudnik» και «How to Avoid Friendship».Το 2004 τιμήθηκε με το βραβείο Winsor McCay για τη συμβολή του στο animation όλη του τη ζωή.

Ο Αμερικανός δημιουργός γεννήθηκε στο Σικάγο και πήγε στην Πράγα για να μείνει μόνο δέκα μέρες, αλλά ερωτεύτηκε την μετέπειτα σύζυγό του και αποφάσισε να ζήσει εκεί μόνιμα. Είχε αποκτήσει τρεις γιους από τον πρώτο του γάμο, οι οποίοι καρτουνίστες ή εικονογραφιστές.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...