Πέθανε ο σκηνοθέτης Βασίλης Νικολαΐδης

Πέθανε ο σκηνοθέτης Βασίλης Νικολαΐδης
Νικολαίδης

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 67 ετών ο σκηνοθέτης Βασίλης Νικολαΐδης. Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Ο σκηνοθέτης Βασίλης Νικολαΐδης γεννήθηκε τον Ιούνιο του 1954 στην Αθήνα, ενώ σπούδασε αρχαιολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού και θεατρολογία στο Παρίσι, με ειδικό θέμα τη σκηνοθεσία όπερας.

Το 1982 δημοσιεύτηκε το βιβλίο του «Μαρία Κάλλας, οι μεταμορφώσεις μιας Τέχνης», το οποίο επανεκδόθηκε το 1995, ενώ το 1985 αρχίζει να σκηνοθετεί, κυρίως μουσικά έργα.

Από το 1991, συνεργάζεται με την Εθνική Λυρική Σκηνή, από το 1992, με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, και από το 2000, με το Εθνικό Θέατρο, έχοντας σκηνοθετήσει περισσότερες από 70 παραγωγές.

Μάλιστα, τιμήθηκε με το Βραβείο της Ένωσης Κριτικών Μουσικής και Θεάτρου (1998) και με το Βραβείο Σκηνοθεσίας «Κάρολος Κουν» (2000).

Συνεργάστηκε με μεγάλους ηθοποιούς της πιο παλιάς γενιάς, όπως οι: Μαίρη Αρώνη, Νίκος Τζόγιας, Μαρία Αλκαίου, αλλά και με νεώτερους, όπως οι: Ρένη Πιττακή, Λυδία Κονιόρδου, Λυδία Φωτοπούλου, Γιάννης Μπέζος, Γιώργος Παρτσαλάκης, Δημήτρης Καταλειφός κ.ά.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...