Πένθος οκτώ ημερών για την Ελισάβετ – Η ανακοίνωση της βασίλισσας για τον θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου

Πένθος οκτώ ημερών για την Ελισάβετ – Η ανακοίνωση της βασίλισσας για τον θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου
Πένθος οκτώ ημερών για την Ελισάβετ - Η ανακοίνωση της βασίλισσας για τον θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου

Η Βασίλισσα Ελισάβετ ανακοίνωσε σήμερα με «βαθιά θλίψη» τον θάνατο του συζύγου της, Πρίγκιπα Φίλιππου σε ηλικία 99 ετών. Ήταν η «δύναμη και ο οδηγό της» καθ ‘όλη τη διάρκεια του 73ετούς γάμου τους και της 69χρονης βασιλείας της. Ο Δούκας του Εδιμβούργου πέρασε τις τελευταίες μέρες του στο Κάστρο του Ουίνδσορ με τη σύζυγό του, έπειτα από 28 διανυκτερεύσεις στο νοσοκομείο που είχε εισαχθεί στα μέσα Φεβρουαρίου για λοίμωξη και προϋπάρχουσα καρδιακή πάθηση.

Εξέδωσε πριν από λίγη ώρα την ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «Με βαθιά θλίψη, η βασίλισσα ανακοινώνει το θάνατο του αγαπημένου συζύγου της, του Δούκα του Εδιμβούργου. Πέθανε ειρηνικά σήμερα το πρωί στο Κάστρο Windsor. Περαιτέρω ανακοινώσεις θα γίνουν σύντομα. Η Βασιλική Οικογένεια ενώνεται με ανθρώπους σε όλο τον κόσμο για να πενθήσουν την απώλεια του».

Ο θάνατός του βυθίζει το έθνος και τη Βασιλική Οικογένεια σε πένθος. Η βασίλισσα αναμένεται τώρα να εισέλθει σε περίοδο πένθους οκτώ ημερών. Δεν θα εκτελέσει τα καθήκοντα της, ακόμη και ιδιωτικά, ενώ και οι υποθέσεις του κράτους θα σταματήσουν επίσης. Το επίσημο βασιλικό πένθος αναμένεται να συνεχιστεί για 30 ημέρες. Αξιωματούχοι στο Ανάκτορο του Μπάκιγχαμ προετοιμάζονται τώρα για μια βασιλική τελετουργική κηδεία στο Κάστρο του Ουίνδσορ στο Μπερκσάιρ, σύμφωνα με τις επιθυμίες του Φίλιππου, με αναμενόμενη στρατιωτική πομπή στο Λονδίνο.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...