Πένυ Αποστολοπούλου-Γαλάνη: «Φανταστείτε ένα δημοτικό συμβούλιο με νέους και πολύ διάθεση…»

Η Πένυ Αποστολοπούλου-Γαλάνη, υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το Γιώργο Γούλα, μιλά στην «ε» και μας δίνει το στίγμα της για τη Ναυπακτία που η ίδια ονειρεύεται να ζήσει, αλλά και για την «Ανανέωση και Δημιουργία» που έχει όλα τα εφόδια για να κάνει τη διαφορά. Η επιλογή να θέσει κάποιος τον εαυτό του στην κρίση των συμπολιτών του, για πρώτη φορά, είναι εύκολη ή δύσκολη;

Όταν σε ενδιαφέρει, το parking που δεν βρίσκεις, το πλήθος των αυτοκινήτων σε σχέση με τους ανθρώπους, το πάρκο με το πράσινο και τους πεζόδρομους που δεν έχεις να περπατήσεις με το παιδί σου για να χαλαρώσεις και να κάνεις ποδήλατο, και όλα αυτά τα έχεις δει σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή πόλη ανάλογου μεγέθους να ρυθμίζουν αρμονικά την καθημερινότητα των πολιτών, όταν σε ενδιαφέρουν όλα αυτά και πολλά άλλα, τότε ναι, είναι εύκολη η απόφαση να συμμετάσχεις.

«Ανανέωση και Δημιουργία»… Γιώργος Γούλας, η ομάδα και ο επικεφαλής της. Τι θα κερδίσει η Ναυπακτίας εάν είναι η επιλογή της; Έχει να κερδίσει νέους ανθρώπους, φρέσκα πρόσωπα με σπουδές, χωρίς οι σπουδές να είναι αναγκαία συνθήκη, με επιτυχημένη προσωπική επαγγελματική πορεία με ενδιαφέρον και αγάπη για τον τόπο τους. Δεν είναι αρκετά αυτά; Τι άλλο θα έπρεπε να διαθέτουμε;

Η ομάδα του Γιώργου διαθέτει πολύ καλές και δυνατές μονάδες με διαφορετική ειδίκευση που αν συνδυαστούν με την αυτοδιοικητική εμπειρία του Γιώργου, δεν μπορεί παρά αυτή η ομάδα να βρίσκεται στη λήψη αποφάσεων και διαμόρφωση προτάσεων για τα επόμενα χρόνια. Τέτοια πρόσωπα διακρίνω σε όλους τους συνδυασμούς. Πρέπει οι πολίτες να τους δώσουν τη δυνατότητα να διαμορφώσουν το μέλλον. Φανταστείτε ένα δημοτικό συμβούλιο με νέους, δυναμικούς, ειδικευμένους ανθρώπους με πολύ διάθεση και άλλες συμπεριφορές. 
Η Ναυπακτία του 2019 συμβαδίζει με τους καιρούς μας ή όχι; Που πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο; Εδώ χωράει πολύ κουβέντα και δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα από το βήμα αυτό, γι αυτό θα προσπαθήσω να σας μεταφέρω μια εικόνα από το μέλλον. Φανταστείτε να ξυπνάτε το πρωί και να πηγαίνετε στη δουλειά σας με τα πόδια ή με το ποδήλατο ή με ένα μικρό μέσο μαζικής μεταφοράς.

Όταν χρειάζεσαι το αυτοκίνητο να βρίσκεις διαθέσιμο parking μέσω μιας εφαρμογής στο κινητό και να παρκάρεις αμέσως, να κάνεις βόλτα με το παιδί σου σε πεζόδρομους με πράσινο χωρίς να φοβάσαι αν κάποιος θα σηκώσει τις μπάρες, η πόλη να φωτίζεται ολόκληρη και όχι η μισή από έξυπνα ηλιακά φωτιστικά σώματα, επιτέλους πεζοδρόμια από το σκα μέχρι το ξηροπήγαδο καθώς και στη Θέρμου, να κάνεις μπάνιο και να βλέπεις το βυθό της θάλασσας, να πίνεις το ποτό σου στο λιμάνι χωρίς να σε ζαλίζουν τα αυτοκίνητα και τα μηχανάκια, να βλέπεις κάθε σαββατοκύριακο τουρισμό, να εξαφανιστούν οι κάδοι με τα σκουπίδια που σε μερικές μεριές βλέπεις 6-7 κάδους μαζί σαν να κάνουν παρέλαση, να κάνεις το γύρο του κάστρου με τα πόδια, να μπαίνουν ετήσιοι στόχοι ανακύκλωσης στο δήμο με συνεχή ενημέρωση, περισσότερο πράσινο, λιγότερα αυτοκίνητα. Αυτή την πόλη ονειρεύομαι. Όλα αυτά γίνονται, απλά χρειάζεται να το θελήσουμε πραγματικά.
Γιατί σε λίγες ημέρες από σήμερα να είσαι η επιλογή των συμπολιτών σου;

Δεν θέλω να με ψηφίσει κάποιος από υποχρέωση, θέλω να με ψηφίσει γιατί με εκτιμάει σαν άνθρωπο και σαν επαγγελματία, του αρέσουν οι απόψεις μου, πιστεύει στο δυναμισμό μου και θέλει να μου δώσει την ευκαιρία να συνδιαμορφώσουμε το μέλλον.  



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...