Πέρασε από την Επιτροπή, το νομοσχέδιο για τα στεγαστικά δάνεια!

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα στεγαστικά δάνεια, που έφερε στην Βουλή το υπουργείο Οικονομικών. Στις σελίδες του, ανάμεσα σε άλλα, ενσωματώνεται και η οδηγία για την προστασία των δανειοληπτών που έχουν  στεγαστικά δάνεια. Στην επίμαχη οδηγία, ψηφίστηκε επί της αρχής από όλα τα κόμματα, εκτός από την Χρυσή Αυγή και  το ΚΚΕ.

Στο σκέλος για τις δανειακές συμβάσεις, η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου τόνισε ότι «το νομοσχέδιο αποτελεί ενσωμάτωση μιας ρύθμισης που στοχεύει στην προστασία των δανειοληπτών από μια αγορά που αδυνατούσε να αυτορυθμιστεί, δημιουργώντας προβλήματα στους δανειολήπτες, αλλά και στην οικονομία γενικότερα, προβλήματα που ως γνωστόν δημιουργήθηκαν ως απόηχος της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης». Στην συνέχεια προσέθεσε ότι με την ενσωμάτωση της οδηγίας αυτής, καταργούνται τα «ψιλά γράμματα» από τις συμβάσεις των δανείων και ενισχύεται  η προστασία του καταναλωτή.

«Για πρώτη φορά έχουμε μια Οδηγία με δεσμευτικό περιεχόμενο για τις ενυπόθηκες δανειακές συμβάσεις, μια Οδηγία που προβλέπει κυρώσεις στους παραβάτες, προστατεύει ουσιαστικά τους καταναλωτές», τόνισε η υφυπουργός.  Επίσης, επεσήμανε ότι μέχρι τώρα, «το μόνο που υπήρχε ήταν ο Κώδικας Δεοντολογίας της Τράπεζας της Ελλάδος, ο οποίος όντας μη δεσμευτικός, δεν προέβλεπε κυρώσεις και ως εκ τούτου κατέληγε κενό γράμμα, αφήνοντας τους δανειολήπτες ουσιαστικά απροστάτευτους».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...