«Πέταξε» δύο βαθμούς στη Θεσσαλονίκη η ΑΕΚ

Έπειτα από έξι αγώνες (πρωτάθλημα και Κύπελλο) η ΑΕΚ δέχτηκε γκολ και, μάλιστα, δύο από τον Ηρακλή, με την αναμέτρηση στο «Καυτανζόγλειο» να τελειώνει ισόπαλη 2-2.

Η Ένωση άφησε δύο πολύτιμους βαθμούς στη μάχη που δίνει για να μπει στην πεντάδα και να παίξει στα play off, ενώ οι γηπεδούχοι διατήρησαν ζωντανές τις λιγοστές ελπίδες που έχουν για να παραμείνουν στη Super League.

Η «αυλαία» της 20ής αγωνιστικής πρόσφερε αρκετές συγκινήσεις, καθώς η ΑΕΚ διατήρησε μεν το αήττητο για 7ο συνεχόμενο παιχνίδι σε όλες τις διοργανώσεις, ωστόσο, έμεινε πίσω στο κυνήγι της 5ης θέσης. Εκτός από τους δύο βαθμούς, στα τελευταία λεπτά έχασε και τον Μπακάκη, που αποβλήθηκε για θέατρο.

Στην πρώτη της αξιόλογη προσπάθεια στο ματς η ΑΕΚ ευτύχησε να προηγηθεί. Σε αντεπίθεση που βγήκε στο 19΄ με τέσσερις παίκτες της Ένωσης έναντι δύο του Ηρακλή, ο Μάνταλος έδωσε στον Βάργκας κι ο τελευταίος αφού άδειασε με ωραία προσποίηση τον Αργυρόπουλο, με αριστερό πλασέ άνοιξε το σκορ.

Η ομάδα του Χιμένεθ μετά το γκολ που πέτυχε είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν ήταν ουσιαστική στην τελική προσπάθεια, ενώ και οι γηπεδούχοι όσες φορές επιχείρησαν να βγουν μπροστά δεν κατάφεραν να απειλήσουν ούτε μία φορά την εστία του Μπάρκα.

Κι όμως, από μία «στημένη» φάση στο 39΄ ο «Γηραιός» έφτασε στην ισοφάριση. Από την έξυπνη εκτέλεση φάουλ του Λεοζίνιο, ο Περόνε πετάχτηκε μόνος του στο σημείο του πέναλτι και με προβολή αιφνιδίασε τον τερματοφύλακα της Ένωσης που φέρει ευθύνη για το 1-1.

Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε ούτε στην επανάληψη. Η ΑΕΚ είχε την εδαφική πρωτοβουλία και ο Ηρακλής έψαχνε μία καλή αντεπίθεση για να κάνει τη ζημιά. Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 61΄, όταν από την λάθος συννενόηση των Βράνιες-Μπάρκα, ο Βόσνιος παρά λίγο να πετύχει αυτογκόλ εις βάρος της ομάδας του (πρόλαβε ο Μπακάκης πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή).

Η κακή βραδιά του τερματοφύλακα της ΑΕΚ «σφραγίστηκε» στο 64΄. Ο Βράνιες του γύρισε τη μπάλα κι αντί να την απομακρύνει προσπάθησε να ντριπλάρει τον Περόνε χωρίς να τα καταφέρει με αποτέλεσμα ο Μοντέιρο να «γράψει» το 2-1 σε άδεια εστία.

Το γκολ του Ηρακλκή ανάγκασε τους «κιτρινόμαυρους» να παίξουν πιο επιθετικά και στο 76΄ έφτασαν στην ισοφάριση με τον Χριστοδουλόπουλο, που εκμεταλλεύτηκε την προσωρινή απόκρουση του Χουάντερσον στο σουτ του Βάργκας.

Στις καθυστερήσεις ο Ηρακλής έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Λεοζίνιο για να πάρει τη νίκη.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Παντελίδης): Χουάντερσον, Δώνης (79′ Πασάς), Στάμου, Κούρος (86′ Γροντής), Αργυρόπουλος, Τζανετόπουλος, Ιντζόγλου, Σαραμαντάς, Μοντέιρο (85′ Αγγελόπουλος), Λεοζίνιο, Περόνε.

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο (32′ Μπακάκης), Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον (70′ Γιόχανσον), Βάργκας (61′ Αραούχο), Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος, Πέκχαρτ.

Πηγή: Filathlos.gr

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...