Πέτρος Ψωμάς: «Ήρθαμε για να μείνουμε» – «Το «σπιράλ» προχωρά σε μια νέα οργανωτική κίνηση, καινοτόμα για την αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα»

Το «σπιράλ» ήταν η έκπληξη των εκλογών του περασμένου Μαΐου. Κινούμενο εκτός των γνωστών ορίων και των συνηθισμένων «γραμμών» (άρα και πολιτικών στηριγμάτων) κατάφερε να κόψει το εκλογικό νήμα με ένα πολύ μεγάλο ποσοστό σε σχέση με την τόλμη του εγχειρήματος και να αποδείξει με αριθμούς ότι οι Πατρινοί, ιδίως οι νέοι άνθρωποι, έχουν ώτα ανοικτά και αντένες πρόθυμες να εντοπίσουν τη διαφορά και να την ακολουθήσουν.

Η «απολιτίκ» επιλογή του «σπιράλ» ωστόσο εξακολουθεί να… ενοχλεί. Οι επιθέσεις που έχει δεχθεί για αυτό από την δημοτική αρχή- και όχι μόνο- είναι ενδεικτικές της σύγκρουσης δύο εντελώς διαφορετικών νοοτροπιών και αυτό έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον. Ιδίως αν αναλογιστούμε ότι  η ομάδα του Πέτρου Ψωμά δηλώνει ότι  ήρθε για να μείνει, κάτι που καταδεικνύεται από την αποφασιστικότητα με την οποία προχωρά στο «χτίσιμο» της οργανωτικής της δομής.

Με δεδομένο ότι το «σπιράλ» αποτελεί νέα (άρα και ακόρεστη) είσοδο στο δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας, έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς βλέπει τις  συνεδριάσεις του οργάνου, τι είναι αυτό που το… «σοκάρει», πώς αντιλαμβάνεται τις συνεργασίες μεταξύ των παρατάξεων  και την απλή αναλογική και ποιος είναι ο στόχος του για το μέλλον και την πόλη.

Ο Πέτρος Ψωμάς μας βάζει στο κλίμα, χωρίς «ξύλινο» λόγο και αυτό είναι κάτι από μόνο του παρήγορο.

Το «σπιράλ» προχωρά σε ιδρυτικό συνέδριο από το οποίο θα προκύψουν τα όργανα ενώ ορίζονται και σκιώδεις αντιδήμαρχοι. Ήρθατε για να μείνετε λοιπόν. Μιλήστε μου λίγο για τον τρόπο με τον οποίο θα δομηθεί η παράταξη και για την στόχευση αυτής της δομής.

«Σκιώδεις αντιδήμαρχοι έχουν οριστεί από την πρώτη μέρα της νέας θητείας. Και λειτουργεί αποτελεσματικάαυτόςoτρόπος παρακολούθησης της Δημοτικής Αρχής και του δημοτικού έργου -απλώς δεν το φωνάξαμε, δεν το διαφημίσαμε. Ομοίως έχουμε ορίσει εκπροσώπους μας σε όλα τα νομικά πρόσωπα του Δήμου, ανθρώπους της παράταξης, ικανούς, ορεξάτους και σχετικούς με τις αρμοδιότητες του κάθε φορέα. Επιπλέον δύναμη στην ομάδα μας δίνει η δύναμη που κουβαλά ο καθένας μας. Κι εμείς στο σπιράλ πιστεύουμε πολύ στην ομάδα κι είμαστε τυχεροί να διαθέτουμε σπουδαίες μονάδες.

Πρόσφατα όμως προχωρήσαμε και σε μια νέα οργανωτική κίνηση, καινοτόμα για την αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα. Αφορά την επίσημη ίδρυση δημοτικής παράταξης με Καταστατικό, δομή, όργανα, νομική μορφή και τρόπο λειτουργίας. Ευέλικτο σχήμα επιλέξαμε, με μία εκλεγμένη Πολιτική Γραμματεία με αποφασιστικό ρόλο, επαρκή γνωμοδοτικά όργανα και απόλυτη εμπιστοσύνη στα μέλη μας, στη γνώση των τεχνοκρατών και στη δύναμη της ανεξαρτησίας μας.

Το Ιδρυτικό Συνέδριο, που θα διοργανωθεί την Κυριακή 24 Νοεμβρίου στην Αγορά Αργύρη, έρχεται να επισφραγίσει αυτές τις διαδικασίες, να ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους για τις αρχές και τις στοχεύσεις μας και να σηματοδοτήσει πως, πράγματι,«ήρθαμε για να μείνουμε». Η ομάδα των υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων του περασμένου Μάϊου επεκτάθηκε περαιτέρω με νέες προσθήκες και από τη μέρα του συνεδρίου μας και μετά αισιοδοξούμε πως θα υποδεχόμαστε νέα μέλη στο σπιράλ.

Αισθανόμαστε στην πόλη ένα κύμα αποδοχής και υποστήριξης από ανθρώπους που βάζουν την Πάτρα προτεραιότητα, αγνοούν τις διαχωριστικές γραμμές κομμάτων και ιδεολογιών, διακατέχονται από μια διάθεση προσφοράς και αντιλαμβάνονται αυτό το «δεν πάει άλλο» με τη σημερινή τοπική διακυβέρνηση»

Πόσο εύκολο και πόσο σημαντικό είναι να βγεις από την αίθουσα του συμβουλίου και να πλησιάσεις τον κόσμο; Και πώς μπορείς να τον πλησιάσεις αλλιώς όταν επί χρόνια έχει εθιστεί στη γνωστή μικροκομματική προσέγγιση;

«Στον κόσμο του Δημοτικού Συμβουλίου εμείς μπήκαμε πρόσφατα και μπήκαμε λίγοι: οι τρεις εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι του σπιράλ. Όλα τα υπόλοιπα στελέχη μας -καθώς επίσης κι εμείς σε όλο τον υπόλοιπο χρόνο μας- κινούμαστε στην πόλη και στην κοινωνία. Εκεί ανήκουμε, αυτήν αφουγκραζόμαστε, αυτήν εκπροσωπούμε. Και αν θέλουμε κάτι να καταφέρουμε είναι να επιβάλλουμε όρους κοινωνίας στο Δημοτικό Συμβούλιο και να το πείσουμε να συζητά για την πόλη. Αυτό δεν είναι εύκολο. Το να απομακρυνθεί ο δημότης από τις κομματικές προσεγγίσεις είναι ευκολότερο.

Πρώτον,γιατί αυτές οι κομματικές επιλογές και εμμονές μάς στοίχησαν τόσα χρόνια, πολύ. Δεύτερον γιατί οι νέοι μας αποστασιοποιούνται ευκολότερα από τις κομματικές εξαρτήσεις. Τρίτον, γιατί πλέον υπάρχει στην πόλη ένας γνήσιος εκφραστής της ακομμάτιστης αυτοδιοίκησης: λέγεται σπιράλ και στην παρθενική του έκθεση στις κάλπες κατέγραψε μια δυνατή πρώτη βάση ψηφοφόρων που αποτελεί για μας εφαλτήριο. Αισιοδοξούμε».

Μια νέα παράταξη, με νέες ιδέες και  σίγουρα όχι «κουρασμένη» αντίληψη των πραγμάτων, στο δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας, το οποίο τουλάχιστον σε επίπεδο διαδικασιών δείχνει σημάδια κούρασης. Ποια είναι η εμπειρία από τη μέχρι τώρα συμμετοχή σας στις συνεδριάσεις; Ποιες είναι οι παθογένειες που έχετε εντοπίσει;

«Πολλές οι παθογένειες. Κάθε συνεδρίαση και ένα δυνατό σοκ. Ένα από τη φύση του δυσλειτουργικό όργανο, το καταδικάζουμε σε περαιτέρω αναποτελεσματικότητα λόγων ιδεολογικών εμμονών,έντονης διάθεσης παρελθοντολογίας, ατέρμονων πολιτικών συζητήσεων που δεν σχετίζονται με την πόλη και τα θέματά της, κόντρες με έντονο προσωπικό χρώμα, αέναες κουβέντες επί των διαδικαστικών και άλλα. Ακόμα και το γεγονός πως οι τελευταίες εκλογές ανέδειξαν το πλέον πλουραλιστικό Δημοτικό Συμβούλιο της ιστορίας (με δέκα παρατάξεις να εκπροσωπούνται σε αυτό, ελέω απλής αναλογικής), επιβαρυντικά επιδρά στον τρόπο λειτουργίας του οργάνου. Είναι ζήτημα αν συζητάμε για τα προβλήματα της Πάτρας σε χρόνο περισσότερο από το 10% του όλου χρόνου. Και τα προβλήματα εκεί έξω παραμένουν έντονα και άλυτα. Είναι λυπηρό. Είναι αποκαρδιωτικό. ‘Έχει εξήγηση. Κι έχει σίγουρα και τρόπο αντιμετώπισης. Αυτή η νέα αντίληψη που υπονοήσατε μάς κάνει να τον αναζητούμε. Είμαστε αποφασισμένοι να αναλάβουμε σχετικές πρωτοβουλίες. Έγκαιρα, οργανωμένα και με συγκεκριμένες προτάσεις».

Αισθάνεστε ότι η απλή αναλογική είναι όπλο για την αντιπολίτευση; Και αν ναι, είναι σε φάση ωριμότητας για να το χρησιμοποιήσει;

«Είναι, παρότι κάποια τελευταία νομοθετήματα κατέστησαν το σύστημα ερμαφρόδιτο. Στα Διοικητικά Συμβούλια, στην Οικονομική Επιτροπή και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής η δημοτική αρχή έχει την απόλυτη πλειοψηφία και –εύκολα ή δύσκολα- αποφασίζει ή επιβάλλει. Με τον γνωστό δογματισμό, την κομματική εξάρτηση και τις απίστευτες ιδεολογικές και ιδεοληπτικές εμμονές. Απομένει, λοιπόν, το Δημοτικό Συμβούλιο. Εκεί η αντιπολίτευση είναι πράγματι πλειοψηφούσα.

Ο βαθμός ωρίμανσης της συνεργασίας είναι υψηλός, για το σύντομο του χρόνου που είχαμε για ζυμώσεις και για το πλήθος των διαφορετικών φωνών που την συναποτελούν. Όμως, ναι, η πλειοψηφία υπάρχει. Και ο κοινός μας τόπος στα σοβαρά θέματα της πόλης βρίσκεται. Δεν θα αφήσουμε να υπερισχύσουν καταστροφικές για την Πάτρα πολιτικές. Οι νέοι συσχετισμοί μάς δίνουν την ευκαιρία, η πόλη μάς έχει ανάγκη και οι πολίτες και οι καιροί το απαιτούν. Οι πολίτες γιατί μας έδωσαν τη δύναμη του 60% (διαβάζεται κι έτσι το αποτέλεσμα της πρώτης κάλπης) και οι καιροί γιατί ήρθε πλέον η εποχή να δοκιμαστούν οι συνεργασίες –κι ας μην διαθέτουμε αντίστοιχη κουλτούρα, πρέπει να την αναπτύξουμε, να την υιοθετήσουμε και να… εθιστούμε σ’ αυτή».

Αν ιεραρχούσατε τα πράγματα που έχουν να κάνουν με το δήμο της Πάτρας, ποια θέματα θα επιλέγατε ως κυρίαρχα στην ατζέντα; Αυτά που για τον ένα ή τον άλλο λόγο δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να περιμένουν;

«Δεν μπορεί να περιμένει το πρόβλημα των απορριμμάτων. Είναι τεράστιο ζήτημα, πολυεπίπεδο, που χρονίζει αδικαιολόγητα και περικλείει πολλαπλούς κινδύνους: υγείας, περιβαλλοντικούς, οικονομικούς. Δεν μπορεί να μην αντιμετωπίζεται το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης και το παράλληλο ζήτημα της εικόνας της Πάτρας μας. Η έλλειψη ενδιαφέροντος από τη Δημοτική Αρχή γεννά ασυδοσία και παραβατικότητα και οδηγεί σε μία αβίωτη και άσχημη καθημερινότητα. Δεν μπορούν να μένουν αναξιοποίητα ευρωπαϊκά κονδύλια που η απορρόφησή τους θα μπορούσε να ανακουφίσει τους συμπολίτες σε μια σειρά από τομείς (εφαρμογές έξυπνης πόλης, καταπολέμηση γραφειοκρατίας, εξυπηρέτηση κλπ). Δεν μπορεί να περιμένει το νερό στο φράγμα Αστερίου και να μην διοχετεύεται και στην Πάτρα, για λόγους ιδεοληπτικούς. Δεν μπορεί να μην φτάνει στην πόλη το φυσικό αέριο, λόγω εσκεμμένης κωλυσιεργίας.

Εκείνα, εξάλλου, που επίσης επείγουν και πρέπει να δρομολογηθούν άμεσα είναι όλα τα βαλτωμένα θέματα που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την τουριστική ανάπτυξη, την εξωστρέφεια και την προοπτική της Πάτρας μας: η διέλευση του τρένου, η ολοκλήρωση της Πατρών-Πύργου, η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, η ενιαιοποίηση των αρχαιολογικών χώρων, η δημιουργία νέων τουριστικών ατραξιόν, η αξιοποίηση και αναβάθμιση των σημείων αναφοράς, των θεσμών της πόλης και των επισκέψιμων περιοχών και χώρων».

Υπάρχουν περιθώρια δημιουργικής σύγκλισης μεταξύ των παρατάξεων για μείζονα έστω θέματα; Και σε ποια βάση εκτιμάτε ότι αυτή η σύγκλιση μπορεί να λειτουργήσει;

«Υπάρχουν τεράστια περιθώρια και προσωπικά είμαι αισιόδοξος πως αυτή η σύγκλιση θα προκύψει. Τουλάχιστον σε ότι αφορά τα μεγάλα θέματα της πόλης. Αυτά που δεν μπορούν να περιμένουν. Το ιδανικό θα ήταν να δημιουργείτο ένα πεδίο σύγκλισης μεταξύ όλων των παρατάξεων. Ακόμα, όμως, κι αν η Δημοτική Αρχή δεν θέλει να συναινέσει, η αντιπολίτευση πρέπει να βρει τους κώδικες επικοινωνίας και τον κοινό τόπο για να προχωρήσουν πράγματα. Η πόλη έχει μείνει πίσω σε πάρα πολλούς τομείς. Δεν αντέχεται άλλο αυτή η στασιμότητα. Πρέπει να κινηθούμε προς τα μπρος. Μακάρι να καταφέρουμε όλοι μαζί να την «ξεσκαλώσουμε» επιτέλους. Το σπιράλ ήρθε για να πιέσει προς την κατεύθυνση της προόδου, της εξέλιξης, της ευημερίας της πόλης. Και, ειλικρινά, δεν μας ενδιαφέρει διόλου ποιος θα συμβάλει λιγότερο ή περισσότερο για να πάρει η Πάτρα μπρος. Να πάρει μπρος, μας ενδιαφέρει. Το συντομότερο!»

Έχετε δεχθεί αρκετά πυρά μέχρι σήμερα από τη δημοτική αρχή της Πάτρας. Μια μάλιστα εκ των επιθέσεων αφορούσε την δήλωσή σας ότι «ιδεολογία του σπιράλ είναι η Πάτρα». Πού το αποδίδετε; Τα είναι αυτό που ενοχλεί;

«Ενοχλεί η λογική, κυρία Κοντογεωργοπούλου. Εμείς στον κύριο Πελετίδη δεν αντιπαρατιθέμεθα ιδεολογικά, αλλά λογικά. Κι αυτό ενοχλεί σφόδρα. Είναι μαθημένοι αλλιώς οι κομματικοί ταγοί. Έχουν συνηθίσει σε μία αντιπαράθεση ιδεολογικών επιχειρημάτων η οποία δεν οδηγεί πουθενά αλλά διεξάγεται εκ του ασφαλούς. Εμείς τους θυμίζουμε πως οι Πατρινοί μάς ψήφισαν για να αντιμετωπίσουμε τα χρονίζοντα προβλήματα, όχι για να επιβάλλουμε κομμουνισμό στην πόλη. Ούτε σοσιαλισμό, ούτε φιλελευθερισμό βέβαια, ούτε οποιαδήποτε άλλη πολιτική προσέγγιση -δεν ψήφισε κόμμα ο δημότης, διαχειριστή των προβλημάτων της πόλης κλήθηκε να επιλέξει. Και δυστυχώς η δημοτική αρχή δεν αγωνίζεται να αντιμετωπίσει τα θέματα. Να αλλάξει το μοντέλο διακυβέρνησης επιθυμεί, και μάλιστα όχι μόνο στην πόλη, μα και στη χώρα και στον πλανήτη όλο. Και τα προβλήματα παραμένουν άλυτα και οι Πατρινοί αναρωτιούνται που πηγαίνει αυτή η πόλη.

Τότε, λοιπόν, εμείς θυμίζουμε πως υπάρχει κάτι που θα έπρεπε να μας ενώνει: η αγάπη μας γι’ αυτή την πόλη, η έγνοια μας και η υποχρέωσή μας να την υπηρετήσουμε, η αγωνία μας για το «ποια Πάτρα θα παραδώσουμε στις επόμενες γενιές». Για όλους εμάς στο σπιράλ αυτός είναι ένας αυτονόητος κανόνας. Δεν είμαστε κόμμα, ούτε στοχεύουμε να γίνουμε. Διατηρούμε καθένας τις πολιτικές απόψεις του, αλλά δεν τις επιβάλλουμε ούτε στους άλλους, ούτε στην πόλη. Έχουμε πειστεί πως μόνο αν δεις τα αυτοδιοικητικά θέματα μέσα από το πρίσμα της ίδιας της πόλης, θα μπορέσεις να δεις ξεκάθαρα τις εναλλακτικές και τις λύσεις. Αυτό σημαίνει πως«ιδεολογία μας είναι η πόλη». Κι αυτό μοιραία ενοχλείόσους έχουν εμποτιστεί με κομματικές λογικές ή καθοδηγούνται από πολιτικά γραφεία. Και δεν εντάσσω μόνο τη «Λαϊκή Συσπείρωση» σ’ αυτή την κατηγορία. Γινόμαστε δυσάρεστοι, το ξέρω. Αλλά, όπως το λέμε συχνά και στους συνδημότες, θα το πω και σε όσους μας λογαριάζουν για αντιπάλους: «δεν ήρθαμε για να γίνουμε αρεστοί, χρήσιμοι θέλουμε να είμαστε».

Eίμαστε κοντά σε μια εποχή που δεν θα ενοχλεί το να ακούγονται φράσεις όπως η προηγούμενη στον χώρο της αυτοδιοίκησης;

«Είμαστε πλησιέστερα από ποτέ πριν. Το πόσο γρήγορα θα απεμπλακούμε από τις παλαιοκομματικές λογικές θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από εμάς τους ίδιους. Για εμάς στο σπιράλ, δεν αρκεί να το φωνάζουμε πως η δική μας αντίληψη είναι διαφορετική και προτιμότερη, πρέπει να το αποδείξουμε και στην πράξη. Και η προσεχής τετραετία αποτελεί πεδίο δόξης λαμπρό. Δεν ήρθαμε μόνο για να αντιπολιτευόμαστε. Ήρθαμε για να προτείνουμε, να παρεμβαίνουμε, να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες, να δείξουμε πώς λειτουργεί ο άλλος τρόπος σκέψης, ο έξω απ’ το κουτί, ο δίχως παρωπίδες, της εξωστρέφειας και της συνεργασίας. Όπως παράλληλα ήρθαμε για να υποστηρίξουμε κάθε καλό που γίνεται στην πόλη, ακόμα κι από την παρούσα δημοτική αρχή.

Δεν είμαστε ταυτισμένοι με την άρνηση για την άρνηση. Αντιθέτως, μας θέλγει η θετική προσέγγιση στα πράγματα. Και παραδεχόμαστε πως κάποιες πολιτικές είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Εκεί στηρίζουμε, ψηφίζουμε, χειροκροτούμε, συγχαίρουμε. Όταν σε ενδιαφέρει το καλό της πόλης, μπορείς και βλέπεις καθαρά πότε αυτό υπηρετείται και πότε όχι.

Υπάρχουν και δύο σημαντικοί παράγοντες που μας κάνουν να ελπίζουμε πως η νέα εποχή στην αυτοδιοίκηση έρχεται με φόρα: η νεολαία μας και τα παραδείγματα άλλων δήμων της χώρας. Η νέα γενιά κουβαλάει, πράγματι, έναν άλλο τρόπο σκέψης κι εμείς εμπιστευόμαστε τη νεολαία μας, πολλά απ’ τα στελέχη μας είναι νεότατα παιδιά, με σπουδές, κατάρτιση, έγνοια για την πόλη και χωρίς κομματικά βαρίδια. Οι άλλοι Δήμοι μας δείχνουν το δρόμο. Η κάποτε πρωτοπόρα Πάτρα έφτασε, δυστυχώς, στις μέρες μας να είναι ουραγός. Βλέπουμε την πλάτη πολλών πόλεων της χώρας που μέσα στην τελευταία εικοσαετία εκσυγχρονίστηκαν, αναβαθμίστηκαν, καλλωπίστηκαν, οργανώθηκαν, καινοτόμησαν, προοδεύουν. Έχει κι ένα καλό να τις έχεις μπροστά σου: βλέπεις τις καλές πρακτικές και μπορείς να εμπνευστείς απ’ αυτές. Είναι πολλά τα παραδείγματα ευρωπαϊκών πόλεων της Ελλάδας σήμερα. Εμείς τα παρακολουθούμε στενά. Με επισκέψεις, με συναντήσεις, με μελέτη, κάνοντας τις αντιστοιχίσεις μας. Κι όσο ερευνούμε τους λόγους που οδήγησαν τα Τρίκαλα, την Καλαμάτα, τα Ιωάννινα (για να μείνω μόνο σε παραδείγματα σχεδόν ισομεγέθη) στην ανάπτυξη, τόσο κατανοούμε πως η ελπίδα για μια άλλη αντίληψη στο χώρο της αυτοδιοίκησης είναι ζωντανή. Το σπιράλ ονειρεύεται να την ξυπνήσει και στην Πάτρα».

Υπάρχει κινητικότητα στην ομάδα; Μετά τις εκλογές υπάρχουν νέα μέλη που σας προσεγγίζουν; Και που κινούνται κυρίως ηλικιακά;

«Στο Ιδρυτικό μας Συνέδριο περιμένουμε πολλά νέα μέλη να έρθουν να εγγραφούν. Μας έχουν ήδη προσεγγίσει πολλοί πατρινοί που δεν μας ψήφισαν το Μάιο, αλλά κερδίσαμε σταδιακά την προσοχή και έγκρισή τους. Δεν κρύβω πως ακόμα και στελέχη άλλων παρατάξεων έχουν εκφράσει επιθυμία να εγγραφούν στα μητρώα μας. Και, ανοικτοί όπως είμαστε, κάτι τέτοιο είναι απλό να γίνει -οπότε, ναι, θα είμαστε σύντομα περισσότεροι.

Είναι ευπρόσδεκτοι όλοι και οι ηλικίες ποικίλουν. Μια κοινωνία που μπορεί να συνδυάζει την εμπειρία των παλιών με τη φρεσκάδα των νεότερων, είναι μια κοινωνία ωφελημένη πολλαπλά. Στο σπιράλ διαθέτουμε αυτό το πλεονέκτημα, όχι μόνο γιατί συνυπάρχουν διάφορες γενιές, μα και γιατί μπορούν και συνεργάζονται αρμονικά και αποτελεσματικά. Είναι θέμα κουλτούρας, ζήτημα νοοτροπίας. Δεν είναι τυχαίο πως η πλειοψηφία των στελεχών μας είναι άνθρωποι που έχουν γαλουχηθεί μέσα σε συλλογικότητες, που έχουν ενστερνιστεί τα ιδεώδη της συνεργασίας, της συναπόφασης και της συμπόρευσης. Κι αυτό βλέπω, με ιδιαίτερη χαρά, να είναι το κοινό χαρακτηριστικό γνώρισμα και όλων των καινούργιων φίλων που μας πλησιάζουν. Αν θεωρήσουμε πως αυτή η αντίληψη έχει κάτι από νιότη, τότε πράγματι οι άνθρωποι του σπιράλ κινούνται στο φάσμα της νεολαίας –όχι κατ’ ανάγκην ηλικιακά».

Να περιμένουμε εκπλήξεις από εσάς λοιπόν…    

«Εμείς περιμένουμε εκπλήξεις από τους πατρινούς δημότες. Και στόχος μας είναι να πυροδοτήσουμε τέτοιου είδους εκπλήξεις. Επιθυμούμε τη δραστηριοποίησή τους, την πιο ενεργή ενασχόληση με τα κοινά, προσδοκούμε πρωτοβουλίες και κυρίως την αντίδρασή τους στην καθεστωτική αντίληψη που διοικεί σήμερα το Δήμο.

Εμείς οφείλουμε να εκπροσωπήσουμε όσους μας εμπιστεύτηκαν την ψήφο τους κι ακόμα περισσότερους. Στοχεύουμε στην ταυτόχρονη ανάδειξη του πόσο πίσω αφήνει την πόλη η παρούσα διοίκηση και πόσο μπορεί να την «εκτοξεύσει» στο μέλλον μία άλλη αντίληψη, ένας άλλος τρόπος σκέψης. Την επανάσταση της λογικής εμείς επιδιώκουμε. Και αν εργαστούμε σκληρά, μεθοδικά, ομαδικά, με αίσθημα ευθύνης και με την Πάτρα μας προτεραιότητα, τότε μπορεί να έρθει και η έκπληξη από τον κόσμο που επιλέγει τις ηγεσίες. Κι αυτή η πόλη δικαιούται επιτέλους μια έκπληξη. Και θα είναι μια έκπληξη θετική!»

Συνέντευξη στην Γιώτα Κοντογεωργοπούλου

(από την εφημερίδα 7 Μέρες Ενημέρωση)



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...