Πέφτει χοντρό δούλεμα

lll

Προσέξτε πως μας δουλεύουν σε χοντρό γαζί οι Γερμανοί. Και όχι μόνον εμάς. Ισπανούς, Πορτογαλέζους και Ιρλανδούς! Δηλαδή τα υποζύγια της Ευρωζώνης που μας θεωρούν εντελώς λοβοτομημένους. Γράφει λοιπόν χθες η γνωστή Suddeutsche Zeitung (SZ) σε ανάλυσή της για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας:  

«Ιδιαίτερα ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι ορισμένες χώρες της Ευρωζώνης επωφελούνται από διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις των προηγούμενων ετών. Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης), η Ισπανία, Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία συγκαταλέγονται παγκοσμίως στην κορυφαία ομάδα κρατών στο πεδίο της εφαρμογής μεταρρυθμίσεων»! Και συνεχίζει ακάθεκτη:  

«Η εντύπωση της αδύναμης ηπείρου είναι απατηλή: Η ζώνη του ευρώ ενισχύεται οικονομικά. Η οικονομία έχει μάλιστα τις δυνατότητες να ξεπεράσει τις επιπτώσεις της χρηματοοικονομικής κρίσης”! Λοιπόν, είναι ή δεν είναι χοντρό δούλεμα αυτό; πρώτον, αφού εξαθλίωσαν τον ευρωπαϊκό νότο και άρπαξαν όλες τις κρατικές περιουσίες, μας λένε ότι είμαστε άπαιχτοι! Και βεβαίως, συμφωνούμε: η Ευρωζώνη ενισχύεται. Μόνον δεν τη λένε Ευρωζώνη αλλά Γερμανία.  

 


Πηγή: http://www.kontranews.gr/PARAPOLITIKA/282060-Pephtei-chontro-doylema ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...